Mramorový tekvicový koláč

Mramorový tekvicový koláč

Ak máte doma tekvicu tak tento jesenný dezert musíte určite vyskúšať! Vegan mramorový tekvicový koláč. Upečenú tekvicu popučíte na tekvicové pyré.  Uvidíte, že ju v koláčiku nebudete ani cítiť.

Kým som doma piekla tento koláčik všetko rozvoniavalo po sladkej škorici a čokoláde. Tento koláčik vám navodí útulnú jesennú atmoféru. Určite vyskúšajte.

Ingrediencie

Mokré suroviny
  • 425g tekvicového pyré (ja som použila svoje domáce z pečenej tekvice/hokkaida) 
  • 125g kokosového oleja
  • 85g mandľového mlieka
  • 60g kokosového jogurtu (čistý bez cukru)
  • 2 čl jablčného octu
Suché ingrediencie
  • 280g hladkej pšeničnej múky
  • 3 čl prášku do pečiva
  • 1/2 čl sódy bikarbóny
  • 1/2 čl himalájskej soli
  • 240g trstinového cukru
Kakaové cesto
  • 25g kakaového prášku
  • 4 pl mandľového mlieka
Čokoládová poleva
  • 100g horkej čokolády (roztopená vo vodnom kúpeli)
  • 2 pl kokosového oleja

Postup

  1. Najprv si zmiešame dokopy mokré ingrediencie.
  2. Do cesta pridáme všetky suché ingrediencie. Zamiešame.
  3. Do polovice cesta pridáme kakao a trošku mandľového mlieka.
  4. Do formy na chlebík vrstvíme obe farby cesta (raz oranžovú vrstvu a raz hnedú).
  5. Dáme piecť na 180 stupňov na cca 1 hodinu.
  6. Kontrolujte priebežne, každá rúra je iná preto sa môže doba pečenia v závislosti od rúry líšiť. 

Share