Minestrone - polievka dlhovekosti

Minestrone – polievka dlhovekosti

Najdlhšie žijúci ľudia na planéte pochádzajúci z Modrých zón jedia túto taliansku polievku. Táto polievka je tajomstvom dlhovekosti. Je plná zeleniny, strukovín a cestovín.

Ukazuje sa, že strava najdlhšie žijúcich ľudí musí obsahovať určitú výživnú polievku, nabitú až po okraj zeleninou. Oplatí sa ju zaradiť do jedálnička, pretože je chutná a veľmi zdravá.

Minestrone je výdatná a všestranná talianska polievka známa svojou bohatou chuťou a množstvom zeleniny. Je základom talianskej kuchyne a má variácie, ktoré možno nájsť v rôznych regiónoch a domácnostiach.

Ingrediencie

  • 1 biela cibuľa
  • 3-4 pl olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 2-3 biele zemiaky
  • 3 čl sušeného oregana
  • 1/2 čl himalájskej soli
  • 1/4 čl čierneho korenia
  • 5-6 šálok vody alebo zeleninového vývaru
  • 1 plechovka paradajok krájaných lúpaných
  • 1 a 3/4 šálky uvareného cícera
  • 1 a 1/2 šálky mušličkových cestovín
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Na olivovom oleji si povaríme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Po chvíli pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájaný zeler, na kocky nakrájané zemiaky.
  3. Do zeleniny pridáme čierne korenie, himalájsku soľ, oregano.
  4. Necháme chvíľu variť a neskôr pridáme paradajkové pyré s lúpanými paradajkami, vodu alebo zeleninový vývar, uvarený cícer a petržlenovú vňať.
  5. Varíme dokým nebude zelenina čiastočne mäkká.
  6. Potom pridáme neuvarenú cestovinu. Povaríme ešte takých 5-9 minút.
  7. Polievku môžeme podávať samostatne alebo ak chcete toto jedlo sýtejšie, hodí sa k nej kváskový chlieb.
Share