Tofu v sladko-kyslej omáčke

Ingrediencie

300-400 g guľatozrnnej ryže

3x údené tofu

1/2 pl bazalkových semienok (môžeme použiť aj sezamové)

Sladko-kyslá omáčka

2 malé citróny (šťava z nich)

3-4 pl javorového sirupu alebo agáve (či iné tukuté sladidlo)

1 čl himalájskej soli

1 čl cesnakového prášku

2 čl mletej sladkej papriky

1/2 čl chilli vločiek

1/4 čl čierneho korenia

2 kopcovité pl zemiakového škrobu

2/3 šálky vody

Postup

  1. Uvaríme si ryžu v osolenej vode.
  2. Všetky suroviny na sladko-kyslú omáčku si zmiešame v miske.
  3. Omáčku poriadne premiešame, aby v nej neostali hrudky po zemiakovom škrobe.
  4. Omáčku vlejeme do hrnca a varíme, kým omáčka vďaka škrobu nezhustne. Do hrnca pridáme nakrájané tofu a bazalkové semienka. Premiešame.
  5. Podávame k ryži.

Ak po zhustnutí budú v omáčke hrudky, buď ich pomocou metličky poriadne premiešame alebo omáčku rozmixujeme v mixéri.

Share