Semienkový bezlepkový chlieb

Ingrediencie

3 šálky ovsených bezlepkových vločiek

1 šálka zmesi semienok (tekvicové, zlaté ľanové a slnečnicové semienka)

500 ml vody (cca 2 šálky)

3 pl chia semienok

1/3 šálky ľanových semienok hnedých

1 čl himalájskej soli (môžeme dať aj 2 čl)

Postup

  1. Všetky suroviny zamiešame v mise a necháme odstáť na približne 15 minút až pol hodinu.
  2. Potom zmes ešte premiešame lyžicou a môžeme spracovať aj rukami.
  3. Celú zmes dáme do malého plechu (rozmer 29×10 cm) s papierom na pečenie.
  4. Lyžicou zmes uhladíme.
  5. Pečieme pri 185 stupňoch asi 60-70 minút.

Doba pečenia závisí aj od typu rúry. Semienka môžeme použiť akékoľvek. Ja som mala kúpenú zmes semienok, v ktorej boli tekvicové, zlaté ľanové a slnečnicové. Pomer semienok je ľubovoľný.

Share