Ingrediencie
- 1 pekinská kapusta + voda
- 2 pl himalásjkej soli
- 2 mrkvy🥕
- 4-6 jarných cibuliek
Chilli omáčka
- 2 pl kokosového cukru
- 3/4 šálky jablkovej šťavy🍎
- 1/4 šálky vody
- 1/3 šálky cesnaku ( cca 10 strúčikov)
- 1 malá cibuľa
- 2-3 pl chilli vločiek
- 1-2 čl korenistej pasty Sambal Oelek (nie je nutné dávať)
- 1 pl strúhaného čerstvého zázvoru
POSTUP
- Nakrájame pekinskú kapustu. Vložíme ju do väčšej misy a vlejeme vodu, aby bola všetka kapusta ponorená v nej.
- Ďalej pridáme himalájsku soľ a zamiešame. Necháme na nej 2 hodinky položený tanier , aby ju to zaťažilo.
- Po 2 hodinách ju dáme do chladničky na 24 hodín. Vodu vylejeme. Očistíme si mrkvy a postrúhame ich najemno na strúhadle. Jarnú cibuľku si nakrájame. Mrkvu aj jarnú cibuľku pridáme do kapusty.
- Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme. Omáčku vlejeme do misy s kapustou, mrkvou a jarnou cibuľkou. Rukami všetko zatláčame a malo by to pustiť vodu/šťavu.
- Do vyčistenej sklenej nádoby plníme kimchi a poriadne ho zatláčame na spodok. Sklenú nádobu necháme mierne pootvorenú, nech môže kimchi kvasiť.
- Takto necháme kimchi kvasiť 3-4 dni. Každý deň kimchi 1-2-krát zatlačíme lyžicou.