Kimchi

Kimchi

Ingrediencie

  • 1 pekinská kapusta + voda
  • 2 pl himalásjkej soli
  • 2 mrkvy🥕
  • 4-6 jarných cibuliek

Chilli omáčka

  • 2 pl kokosového cukru
  • 3/4 šálky jablkovej šťavy🍎
  • 1/4 šálky vody
  • 1/3 šálky cesnaku ( cca 10 strúčikov)
  • 1 malá cibuľa
  • 2-3 pl chilli vločiek
  • 1-2 čl korenistej pasty Sambal Oelek (nie je nutné dávať)
  • 1 pl strúhaného čerstvého zázvoru

POSTUP

  1. Nakrájame pekinskú kapustu. Vložíme ju do väčšej misy a vlejeme vodu, aby bola všetka kapusta ponorená v nej. 
  2. Ďalej pridáme himalájsku soľ a zamiešame. Necháme na nej 2 hodinky položený tanier , aby ju to zaťažilo.
  3. Po 2 hodinách ju dáme do chladničky na 24 hodín. Vodu vylejeme. Očistíme si mrkvy a postrúhame ich najemno na strúhadle. Jarnú cibuľku si nakrájame. Mrkvu aj jarnú cibuľku pridáme do kapusty. 
  4. Všetky suroviny na omáčku rozmixujeme. Omáčku vlejeme do misy s kapustou, mrkvou a jarnou cibuľkou. Rukami všetko zatláčame a malo by to pustiť vodu/šťavu. 
  5. Do vyčistenej sklenej nádoby plníme kimchi a poriadne ho zatláčame na spodok. Sklenú nádobu necháme mierne pootvorenú, nech môže kimchi kvasiť. 
  6. Takto necháme kimchi kvasiť 3-4 dni. Každý deň kimchi 1-2-krát zatlačíme lyžicou. 

Z tohto množstva urobíte 2-3 veľké sklené nádoby kimchi.

Share