Na zeleninovo fazuľové soté budete potrebovať.
- 1 brokolica
- 8 mrkví
- 1 veľká červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý zázvor (3 cm)
- 500 g šampiňónov
- 1 liter vody
- 1 šálka červenej fazule
- 5 stredne veľkých uparených zemiakov (bez šupky)
- 1 pl mletej sladkej papriky
- 3-4 čl himalájskej soli
- 2 plné hrste špenátových listov
- 3 veľké paradajky
- 1/2 až 3/4 šálky kešu + 1/2 šálky vody = rozmixovať na kešu krém
- príloha: jasmínová ryža
POSTUP
- Cibuľu nakrájeme nadrobno. Cesnak pretlačíme a zázvor nakrájame úplne nadrobno. Všetko povaríme v hrnci na troche vody.
- Medzitým dáme variť červenú fazuľu samostatne. Keď je uvarená, len ju scedíme a potom ju pridáme do hrnca ku zvyšku.
- Potom pridáme nakrájanú brokolicu, mrkvu na kolieska a 1 liter vody. Necháme variť. Po cca 15-20 minútach pridáme nakrájané šampiňóny. Pridáme soľ a mletú sladkú papriku.
- Zemiaky si očistíme a dáme ich upariť do zmäknutia zvlášť v druhom hrnci. Uparené zemiaky roztlačíme pučidlom na zemiaky a popučené zemiaky pridáme do hrnca, aby sa to celé zahustilo.
- Ďalej pridáme špenát, nakrájané paradajky a uvarenú fazuľu.
- Nakoniec rozmixujeme v mixéri kešu s vodou. Vzniknutý kešu krém pridáme do hrnca a zamiešame.
- Naservírujeme na tanier spolu s jasmínovou ryžou a ozdobíme konopnými semienkami.