Zeleninovo fauľové soté s jasmínovou ryžou

Zeleninovo fazuľové soté s jasmínovou ryžou

Na zeleninovo fazuľové soté budete potrebovať.

  • 1 brokolica
  • 8 mrkví
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý zázvor (3 cm)
  • 500 g šampiňónov 
  • 1 liter vody
  • 1 šálka červenej fazule
  • 5 stredne veľkých uparených zemiakov (bez šupky)
  • 1 pl mletej sladkej papriky
  • 3-4 čl himalájskej soli
  • 2 plné hrste špenátových listov
  • 3 veľké paradajky
  • 1/2 až 3/4 šálky kešu + 1/2 šálky vody = rozmixovať na kešu krém
  • príloha: jasmínová ryža

POSTUP 

  1. Cibuľu nakrájeme nadrobno. Cesnak pretlačíme a zázvor nakrájame úplne nadrobno. Všetko povaríme v hrnci na troche vody. 
  2. Medzitým dáme variť červenú fazuľu samostatne. Keď je uvarená, len ju scedíme a potom ju pridáme do hrnca ku zvyšku. 
  3. Potom pridáme nakrájanú brokolicu, mrkvu na kolieska a 1 liter vody. Necháme variť. Po cca 15-20 minútach pridáme nakrájané šampiňóny. Pridáme soľ a mletú sladkú papriku.
  4. Zemiaky si očistíme a dáme ich upariť do zmäknutia zvlášť v druhom hrnci. Uparené zemiaky roztlačíme pučidlom na zemiaky a popučené zemiaky pridáme do hrnca, aby sa to celé zahustilo.
  5. Ďalej pridáme špenát, nakrájané paradajky a uvarenú fazuľu.
  6. Nakoniec rozmixujeme v mixéri kešu s vodou. Vzniknutý kešu krém pridáme do hrnca a zamiešame.
  7. Naservírujeme na tanier spolu s jasmínovou ryžou a ozdobíme konopnými semienkami. 

Použiť môžete akúkoľvek zeleninu, ktorú máte práve doma.

Share