Ingrediencie
- 1/2 šálky neuvarenej červenej fazule
- 1 šálka neuvarenej čiernej fazule
- 1 veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 šálka nastrúhaného zeleru (môže byť aj nakrájaný na kolieska)
- 2 čl rasce
- 1 čl oregana
- 2 čl sladkej mletej papriky
- 1/2 čl chilli vločiek (môžete pridať aj viac)
- 2 čl himalájskej soli
- 1/3 až 1/2 šálky paradajkového pyré (z fľaše zo skla)
- 300 g fazuľových luskov
- 1x tofu
- 2 veľké mrkvy
- 250 g šampiňónov
Postup
- Cibuľku a cesnak si nadrobno nakrájame a necháme na troche vody povariť do zmäknutia.
- Ďalej pridáme všetky ostatné suroviny.
- Začneme nakrájaným tofu. Chvíľu ho necháme opiecť, aby sa zafarbil dozlatista.
- Potom pridáme nastrúhaný zeler, nakrájanú mrkvu, šampiňóny, soľ, rascu, oregano, chilli vločky, pretlak. Po zmäknutí mrkvy, pridáme už uvarenú červenú a čiernu fazuľu.
- Všetko zamiešame a varíme ešte takých 15 minút.
- Ak bude treba pridajte viac vody alebo pretlaku.
- Varte celú zmes vo veľkej hlbokej panvici, lebo množstvo je veľké pre celú rodinu.
- Ak nechcete variť veľa porcií, stačí množstvo surovín zredukovať na polovicu.