Fazuľové chilli tofu s ryžou

Ingrediencie

  • 1/2 šálky neuvarenej červenej fazule
  • 1 šálka neuvarenej čiernej fazule
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka nastrúhaného zeleru (môže byť aj nakrájaný na kolieska)
  • 2 čl rasce
  • 1 čl oregana
  • 2 čl sladkej mletej papriky
  • 1/2 čl chilli vločiek (môžete pridať aj viac)
  • 2 čl himalájskej soli
  • 1/3 až 1/2 šálky paradajkového pyré (z fľaše zo skla)
  • 300 g fazuľových luskov
  • 1x tofu
  • 2 veľké mrkvy
  • 250 g šampiňónov

Postup

  1. Cibuľku a cesnak si nadrobno nakrájame a necháme na troche vody povariť do zmäknutia.
  2. Ďalej pridáme všetky ostatné suroviny.
  3. Začneme nakrájaným tofu. Chvíľu ho necháme opiecť, aby sa zafarbil dozlatista.
  4. Potom pridáme nastrúhaný zeler, nakrájanú mrkvu, šampiňóny, soľ, rascu, oregano, chilli vločky, pretlak. Po zmäknutí mrkvy, pridáme už uvarenú červenú a čiernu fazuľu.
  5. Všetko zamiešame a varíme ešte takých 15 minút.
  6. Ak bude treba pridajte viac vody alebo pretlaku.
  7. Varte celú zmes vo veľkej hlbokej panvici, lebo množstvo je veľké pre celú rodinu.
  8. Ak nechcete variť veľa porcií, stačí množstvo surovín zredukovať na polovicu.
Share