Čokoládové granola tyčinky

Čokoládové granola tyčinky

Čokoládové granola tyčinky sú zdravým snackom z ovsených vločiek, orechov, orechového masla a tekutého sladidla. Dajú sa nakrájať na malé kúsky a môžete si ich vychutnať na raňajky spolu s vegan jogurtom, rastlinným mliekom alebo si ich môžete posypať na raňajkovú ovsenú kašu či puding.

Ingrediencie

  • 2 šálky ovsených vločiek
  • 3/4 šálky pekanových orechov, nasekaných
  • 1/4 šálky arašidov, nasekaných
  • 1/2 šálky kokosu, sušeného
  • 1/2 šálky agáve sirupu
  • 1/2 šálky arašidového masla
  • 2 čl škorice, mletej
  • 1/4 čl himalájskej soli
  • 1/3 šálky horkej vegan čokolády, nalámanej
  • 1/2 až 1 banán, popučený

Postup

  1. Ovsené vločky, nasekané pekanové orechy, arašidy a kokos spojíme dokopy v miske a zamiešame.
  2. Všetko vysypeme na plech s papierom na pečenie a pečieme dozlatista na 180 stupňov cca 10-12 minút.
  3. Medzitým si v hrnci/ hlbokej panvici zohrejeme na pár minút agáve sirup spolu s arašidovým maslom.
  4. Miešame vareškou.
  5. Do zmesi ovsených vločiek s orechmi vlejeme zohriaty agáve sirup s arašidovým maslom, škoricu, himalájsku soľ, vidličkou popučený banán a nakoniec nalámanú horkú čokoládu.
  6. Zamiešame.
  7. Cesto dáme do plechu s papierom na pečenie. Utlapkáme ho rovnomerne lyžicou.
  8. Pečieme na 180 stupňov cca 15-20 minút.
  9. Po vychladnutí nakrájame na tyčinky.

Tieto čokoládové granola tyčinky si môžete nakrájať na malé kúsky a môžete ich využiť ako domácu granolu zaliatu akýmkoľvek rastlinným mliekom.

Share