Kokosovo arašidové kari

Kokosovo arašidové kari

Tento jednoduchý recept na kari si zamilujete. Je vegan, z čisto rastlinných surovín a bez oleja. Hlavnými ingredienciami je zelenina, husté kokosové mlieko, arašidové maslo a sójové bôby. Ak nemáte doma sójové bôby, môžete použiť cícer, šošovicu alebo akúkoľvek inú obľúbenú strukovinu.

Ingrediencie

  • 1 červená cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • kúsok zázvora
  • červená kari pasta
  • 1-2 pl ľubovoľného korenia (kurkuma, bazalka, tymián, oregano)
  • 1-2 čl himalájskej soli
  • 1 žltá mrkva
  • 1 oranžová mrkva
  • 1-2 šálky brokolice, nakrájanej
  • 1-2 šálky kelu, nakrájaného
  • 1 a 1/2 šálky sójových bôbov, neuvarených
  • 1 plechovka/šálka hustého kokosového krému
  • 2 pl kopcovité arašidového masla
  • 2-3 pl citrónovej šťavy

Postup

  1. Na troške vody si v hlbokej panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor.
  2. Pridáme ľubovoľné korenie a červenú kari pastu.
  3. Chvíľu povaríme.
  4. Pridáme nadrobno nakrájané mrkvy, brokolicu a kel.
  5. Vodou všetko zalejeme, aby zelenina zmäkla.
  6. Pridáme himalájsku soľ podľa potreby.
  7. V hrnci si dáme uvariť sójové bôby (tie sa budú variť asi 2 až 3 hodiny, takže si ich dajte uvariť ešte predtým, než začnete variť kari).
  8. Do uvarenej zeleniny pridáme uvarené sójové bôby. Zamiešame.
  9. Ďalej pridáme hustý kokosový krém a arašidové maslo.
  10. Všetko premiešame a nakoniec vlejeme citrónovú šťavu.

Kokosovo arašidové kari podávame s jasmínovou ryžou, quinoou alebo s chlebom naan.

Share