Raw špagety s "parmezánom"

Raw špagety s „parmezánom“

Tieto špagety sú rozhodne zdravšie ako klasické špagety z bielej múky. Sú zdravé, plné živín, vitamínov a minerálov, fytochemikálií a enzýmov. Všetky živiny sú zachované, keďže špagety nie sú vôbec tepelne zohrievané. Špagety z uhorky a cukety sú hydratujúce pre telo, takže vám dodajú veľa energie a nezaťažia vaše trávenie ako je to napríklad pri klasickej cestovine. Tu je recept. 😊

Ingrediencie

  • 2 uhorky
  • 1 cuketa
  • hrsť petržlenovej vňati
  • 3 pl lahôdkového droždia + 1 pl na posypanie
  • 2 pl panenského olivového oleja
  • 1 pl konopných semienok
  • štipka himalájskej soli
  • štipka čierneho korenia
  • 1/3 šálky cherry rajčiniek
  • sakura výhonky, na ozdobenie

Postup

  1. Pomocou špiralizéra vytvoríme z cukety a uhoriek špagety.
  2. Vmiešame do nich lahôdkové droždie, nakrájanú petržlenovú vňať, himalájsku soľ a polejeme ich olivovým olejom.
  3. Na tanieri ich ešte ozdobíme cherry rajčinkami, posypeme lahôdkovým droždím, konopnými semienkami a čiernym korením.
  4. Ozdobíme ich výhonkami.

Tento recept na raw špagety je veľmi jednoduchý, takže ak si ho chcete ozvláštniť môžete si na špagety nakrájať ešte krémové avokádo či urobiť si k nim omáčku vytvorenú zo semienok či orechov.

Share