Tento recept je úžasne svieži, zdravý a je celý raw vegan. Bez varenia, bez zohrievania, bez akejkoľvek tepelnej úpravy. Ako raw tacos som použila uhorky. Vy si môžete zvoliť akúkoľvek inú zeleninu, napríklad aj červenú či žltú papriku. Ingrediencie na náplň môžete použiť tak isto podľa seba. Čo vám chladnička dala, to použite. Experimentujte. Fantázii sa medze nekladú. Poďme teda na recept. 🥒
Ingrediencie
- 2 uhorky (tacos)
Náplň
- 2 červené cibule
- 2 paradajky
- 1 šálka naklíčenej šošovice
- 1 limetka (šťava)
- 1 šálka petržlenovej vňati
- olivový olej panenský, podľa potreby
- štipka čierneho korenia
- himalájska soľ, podľa potreby
Raw vegan feta
- 1 šálka sezamových semienok (namočených vo vode)
- 1/2 šálky vody
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/3 z citróna
- 1-2 čl himalájskej soli
- 3 pl psyllia (skorocel indický)
Postup
- Uhorky si nakrájame na tretiny a vydlabeme ich lyžicou.
- Cibuľu a paradajky nakrájame nadrobno a ostatné ingrediencie primiešame v miske.
- Všetky ingrediencie (okrem psyllia) na raw vegan fetu rozmixujeme v mixéri dohladka. Psyllium (pridávame kvôli zahusteniu) vmiešame do feta syru až nakoniec.
- Raw fetu rozdelíme na menšie kúsky a pridáme ju do náplne.
- Všetko premiešame.
- Náplň spolu s fetou plníme do uhorkových tacos.