Tieto chia krekry sú zdravou náhradou kupovaných krekrov či chipsov z obchodu. Navyše obsahujú veľa vlákniny, enzýmov, minerálov a vitamínov. Chia semienka sú skvelým zdrojom vápnika, takže sú zdravé pre vaše kosti, nechty, pleť a vlasy. Syrový dip je samozrejme bez syra a iných živočíšnych produktov.
Tu je recept. 😊
Ingrediencie
Chia krekry
- 1/2 šálky chia semienok
- 1 šálka vody
- 1 čl himalájskej soli
Syrový dip
- 1 šálka kešu orechov (namočené na noc vo vode)
- 1/2 červenej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/3 šálky jablčného octu
- 1/4 šálky vody (pridajte vody viac, ak sa vám nebude dať dip rozmixovať)
- 1 čl himalájskej soli
Postup
- Chia semienka necháme namočené vo vode s himalájskou soľou. Môžeme nechať namočené na pol hodinku až hodinku alebo na celú noc. Vznikne gélová hustá konzistencia.
- Chia zmes necháme na chvíľu ešte rozmixovať v mixéri. Stačí mixovať len chvíľu.
- Chia zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie alebo na tácku, ktorú dáme do sušičky (pokiaľ máte).
- Chia krekry sa dajú sušiť aj v rúre na nízkej teplote do 45 stupňov približne 8 hodín. Ja som chia krekry sušila v sušičke pri teplote 45 stupňov cca 7-8 hodín.
- Všetky ingrediencie na syrový dip rozmixujeme v mixéri dohladka.
- Chia krekry sú hotové, keď sú úplne chrumkavé.
- Do syrového dipu si namáčame chia krekry alebo aj nakrájaný zeler či uhorku.