Raw krekry so "syrovým" dipom

Raw chia krekry so „syrovým“ dipom

Tieto chia krekry sú zdravou náhradou kupovaných krekrov či chipsov z obchodu. Navyše obsahujú veľa vlákniny, enzýmov, minerálov a vitamínov. Chia semienka sú skvelým zdrojom vápnika, takže sú zdravé pre vaše kosti, nechty, pleť a vlasy. Syrový dip je samozrejme bez syra a iných živočíšnych produktov.

Tu je recept. 😊 

Ingrediencie

Chia krekry

  • 1/2 šálky chia semienok
  • 1 šálka vody
  • 1 čl himalájskej soli

Syrový dip

  • 1 šálka kešu orechov (namočené na noc vo vode)
  • 1/2 červenej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/3 šálky jablčného octu
  • 1/4 šálky vody (pridajte vody viac, ak sa vám nebude dať dip rozmixovať)
  • 1 čl himalájskej soli

Postup

  1. Chia semienka necháme namočené vo vode s himalájskou soľou. Môžeme nechať namočené na pol hodinku až hodinku alebo na celú noc. Vznikne gélová hustá konzistencia.
  2. Chia zmes necháme na chvíľu ešte rozmixovať v mixéri. Stačí mixovať len chvíľu.
  3. Chia zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie alebo na tácku, ktorú dáme do sušičky (pokiaľ máte).
  4. Chia krekry sa dajú sušiť aj v rúre na nízkej teplote do 45 stupňov približne 8 hodín. Ja som chia krekry sušila v sušičke pri teplote 45 stupňov cca 7-8 hodín.
  5. Všetky ingrediencie na syrový dip rozmixujeme v mixéri dohladka.
  6. Chia krekry sú hotové, keď sú úplne chrumkavé.
  7. Do syrového dipu si namáčame chia krekry alebo aj nakrájaný zeler či uhorku.

Share