Ak máte chuť na gyros, ale viete, že ten si nechcete dať lebo je z mäsa, nemusíte zúfať. Tento vegan gyros chutí podobne ako klasický gyros. Je z hlivy ustricovej a bude vám určite chutiť. Tu je recept.
Ingrediencie
GYROS
- 400 g hlivy ustricovej
- 1 pl cibuľového prášku
- 1 pl cesnakového prášku
- 1 pl zelerového korenia
- 2 čl mletej sladkej papriky
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 čl himalájskej soli
TZATZIKI DIP
- 1/2 šálky konopných semienok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 celého citróna
- 1 čl himalájskej soli
- hrsť petržlenovej vňate
- hrsť čerstvého kôpru
- menej ako 1/4 šálky vody
- Na záver: 1 uhorka (natenko nastrúhaná) + navyše nasekaný kôpor
PRÍLOHA
- pečené zemiaky
POSTUP
- Hlivu rukami natrháme, aby sa podobala mäsu.
- Pridáme všetko korenie a olivový olej.
- Poriadne zamiešame a dáme do rúry (alebo air fryera) na 220 stupňov na 40 minút.
- Všetky ingrediencie na tzatziki dip rozmixujeme v mixéri.
- Na záver pridáme natenko nakrájanú uhorku s kôprom.
- Premiešame.
- Uhorka by mala po chvíli zmäknúť.