Tak tieto zdravé chipsy z kelu si rozhodne zamilujete. Sú raw, vegan, samozrejme bez syra a veľmi výživné pre telo. Kelové chipsy som sušila v sušičke na nízkej teplote, takže si myslím, že by sa dali usušiť aj v rúre.
Ingrediencie
- 1 veľký zväzok čierneho kelu (570 g kelu so stonkami)
Syrová omáčka
- 2 rajčiny
- 1/2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón, celý
- 2 a 1/2 čl himalájskej soli
- 1 šálka slnečnicových semienok (namočené na celú noc vo vode)
- menej ako 1/4 šálky vody
Postup
- Kelu zbavíme stoniek.
- Kel si natrháme na menšie lístky.
- Všetky ingrediencie na syrovú omáčku rozmixujeme v mixéri.
- Syrovú omáčku vlejeme do kelových listov a rozmasírujeme ich rukami.
- Rovnomerne ich poukladáme na sušiaci podnos a dáme sušiť do sušičky na 46 stupňov.
- Sušíme ich 10-12 hodín alebo dovtedy, kým nebudú kelové chipsy dostatočne chrumkavé.