Raw vegan ľanové krekry

Raw vegan ľanové krekry

Vyskúšajte recept na tieto raw chrumkavé krekry z ľanových semienok. Sú zdravé, plné omega 3 mastných kyselín, minerálov, vitamínov a všetky živiny a enzýmy sú zachované, pretože sú sušené na nízkej teplote. Nezdravé chipsy či krekry z obchodov pri nadmernej konzumácii môžu mať pre telo karcinogénne účinky (keďže sú smažené na nezdravých olejoch pri vysokých teplotách). Tu je recept.

Ingrediencie

  • 1 šálka ľanových semienok (zlatých)
  • voda (zalejeme vodou cca 3 cm nad semienkami)
  • 1 a 1/2 čl himalájskej soli
  • 1 čl cesnakového prášku

Postup

  1. Ľanové semienka namočíme do vody na celú noc (alebo na 4 hodiny). Semienka napučia.
  2. Vodu zo semienok scedíme a semienka ešte prepláchneme cez sitko.
  3. Do mixéra pridáme ľanové semienka. Chvíľu mixujeme.
  4. Pridáme himalájsku soľ a cesnakový prášok.
  5. Ľanové semienka rozotrieme na tácku do sušičky.
  6. Sušíme na 46 stupňov cca 7-9 hodín (alebo dokým nebudú krekry dostatočne chrumkavé).

Share