Vyskúšajte recept na tieto raw chrumkavé krekry z ľanových semienok. Sú zdravé, plné omega 3 mastných kyselín, minerálov, vitamínov a všetky živiny a enzýmy sú zachované, pretože sú sušené na nízkej teplote. Nezdravé chipsy či krekry z obchodov pri nadmernej konzumácii môžu mať pre telo karcinogénne účinky (keďže sú smažené na nezdravých olejoch pri vysokých teplotách). Tu je recept.
Ingrediencie
- 1 šálka ľanových semienok (zlatých)
- voda (zalejeme vodou cca 3 cm nad semienkami)
- 1 a 1/2 čl himalájskej soli
- 1 čl cesnakového prášku
Postup
- Ľanové semienka namočíme do vody na celú noc (alebo na 4 hodiny). Semienka napučia.
- Vodu zo semienok scedíme a semienka ešte prepláchneme cez sitko.
- Do mixéra pridáme ľanové semienka. Chvíľu mixujeme.
- Pridáme himalájsku soľ a cesnakový prášok.
- Ľanové semienka rozotrieme na tácku do sušičky.
- Sušíme na 46 stupňov cca 7-9 hodín (alebo dokým nebudú krekry dostatočne chrumkavé).