Ingrediencie
- 2 a 3/4 hrnčeka uvarenej quinoy
- 2 plechovky šošovice (1 plechovka má hmotnosť cca 310 g)
- 1 čl himalájskej soli
- 1 pl rozmarínu
- 1 pl mletej papriky
- 1 hrnček ovsených vločiek
Postup
- Všetky suroviny treba rozmixovať a z hmoty vytvarujeme malé rolky.
- Dáme na nepriľnavú panvicu opiecť.
- Podávame so zemiakmi, zeleninou či ryžou.
Tieto rolky väčšinou robievam k obedu, keďže vedia pekne zasýtiť. Sú zdrojom vysokého obsahu bielkovín obsiahnutých v quinoy a šošovici. Quinoa udržuje zdravé vlasy, zdravé kosti, zdravé srdce, nespôsobuje výkyvy hladiny cukru v krvi a má nespočetné množstvo zdravotných benefitov. Myslím, že stojí za vyskúšanie.
⠀
Dobrú chuť. Dúfam, že vám budú chutiť.