Tomuto zdravému mrkvovo-repovému wrapu s cesnakovým dipom neodoláte. Je výživný, plný vitamínov a minerálov a sú v ňom zachované všetky živiny a enzýmy.
Recept je raw, vegan, bez cukru a bez lepku.
Jediné čo budete k tomuto receptu potrebovať je sušička, keďže wrap má byť v raw stave (surový). Ak nemáte doma sušičku, kľudne použite rúru, len nezabudnite wrap sušiť na nízkej teplote. Najlepšie do takých 46 stupňov.
Wrap
- 2 mrkvy
- 1 repa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 a 1/2 čl himalájskej soli
- 2 rajčiny
- 1/3 šálky ľanových semienok (aktivované), namočené vo vode na asi celú noc a potom semienka opláchneme a vodu scedíme
- 2 pl nakrájanej cibule
Náplň
- 2-4 šálky šalátovej zmesi
- 1 šálka zmesi klíčkov (mungo, červená a čierna šošovica)
- 1/2 bielej cibule
- uhorkové pásiky, 1/2 šálky
Cesnakový dip
- 1/3 až 1/2 šálky slnečnicových semienok (namočených na 6 hod. vo vode)
- 1/2 citróna, v celku
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 šálky vody
- 1 čl himalájskej soli
Postup
- Všetky ingrediencie na wrap rozmixujeme v mixéri.
- Najprv pridáme paradajky a potom až mrkvu, cesnak, repu a ostatné suroviny, aby nám všetky suroviny mixér poriadne rozmixoval dohladka.
- Wrap rozotrieme na tácku a dáme sušiť do sušičky na 45 stupňov na asi 6 hodín.
- Ak nemáte sušičku, môžete sušiť v rúre.
- Wrap naplníme.
- Môžete zvoliť akúkoľvek vašu obľúbenú zeleninu, nemusia to byť klíčky.
- Všetky ingrediencie na cesnakový dip rozmixujeme v mixéri dohladka.
- Wrap naplníme, zatočíme a rozkrojíme na polovicu. Vzniknú 2 veľké wrapy a po rozkrojení celkom 4.