Raw camembert

Raw camembert bez mlieka

Vyskúšajte tento zdravý raw vegánsky syr alebo teda Camembert. Na raw vitariánskej strave sa nemusíte vzdávať syrov (pokiaľ ste ich celý život milovali tak ako aj ja😁).

Tento Camembert si rozhodne zamilujete, pretože nielenže je robený bez kravského mlieka, ale je plný rôznych minerálov vďaka aktivovaným slnečnicovým semienkam. Aktivované slnečnicové semienka obsahujú veľa vitamínu E, B vitamínov, horčíka, zinku, mangánu, železa, selénu a vápnika.

Čo poviete, vyskúšate? Ak nemáte doma sušičku, stačí syr usušiť na nízkej teplote v rúre alebo si ho dajte do chladničky, aby viac stuhol, len bude mať viac gumovú konzistenciu.

Ingrediencie

  • 1 a 1/3 šálky slnečnicových semienok, namočených vo vode
  • 1 a 1/2 celého citróna, vytlačená šťava
  • štipka himalájskej soli (pridajte viac soli, ak chcete mať syr slanší)
  • 3/4 šálky vody
  • 2-3 pl psyllium, na zahustenie

Postup

  1. Slnečnicové semienka aktivujeme vo vode (to znamená, že ich namočíme do vody na 6-8 hodín).
  2. Vodu vylejeme a semienka ešte prepláchneme vodou.
  3. Aktivované semienka rozmixujeme vo výkonnom mixéri s ostatnými ingedienciami (okrem psyllia).
  4. Do rozmixovanej zmesi nakoniec pridáme psyllium na zahustenie a ďalej ešte pomixujeme.
  5. Tuhé cesto utlačíme prstami a lyžicou do maličkej formy na pečenie (priemer 12 cm).
  6. Formu dáme sušiť do sušičky na 42 stupňov na približne 22 hodín.
  7. Ak nemáte doma sušičku, kľudne postačí, ak syr dáte sušiť do rúry na nízku teplotu alebo ho dáte do chladničky stuhnúť.
Share