Spirulina cheesecake raw vegan

Spirulina cheesecake raw vegan

Vegan cheesecake zo spiruliny? Môže to znieť zvláštne ale chutí božsky. A dokonca je tento recept aj nepečený takže je pripravený pomerne rýchlo. Navyše je bez laktózy, bez lepku a dokonca aj bez cukru. Ľudia stále vyhľadávajú zdravé recepty a preto je mojou úlohou pre vás vymýšľať dezerty bez tony cukru.

Takže nadšenci vegan a keto receptov, tento cheesecake je pre vás ako stvorený. A musím vám povedať, že u nás doma vydržal tento cheesecake asi tak len 2 dni, pretože bol tak dobrý, že sme ho zjedli hneď.

Vidíte že sa dá pripraviť akákoľvek nevarená raw vegan alternatíva, či už je to niečo sladké alebo slané.

Ingrediencie

“Korpus”

  • 3 šálky aktivovanej pohánky 
  • 1/4 šálky kokosového masla od rawsuperfood.sk
  • štipka javorového sirupu (môžete vynechať, ak chcete úplne bez cukru)

Spirulinový krém

  • 300 ml kokosového maslo od rawsuperfood
  • 2 šálky naklíčených slnečnicových semienok
  • 2 šálky namočených kešu orechov
  • 1-2 čl havajskej spiruliny od rawsuperfood
  • na osladenie pridajte stéviu, monk fruit, lucumu či napr. javorový sirup

Ozdobenie

  • nakrájané datle
  • černice
  • lesné čučoriedky
  • konopné semienka
  • kokos

Postup

  1. Suchú pohánku namočíme na cca 3 hodiny do vody (alebo na celú noc). Neskôr vodu z pohánky zlejeme a ešte pohánku v sitku preplácheneme.
  2. Vo výkonnom mixéri rozmixujeme pohánku na cesto.
  3. Pridáme aj kokosové maslo a môžeme aj trošku javorového sirupu. Mixujeme.
  4. Pohánkové cesto zapracujeme a uhladíme na dno okrúhlej tortovej formy.
  5. Slnečnicové semienka necháme namočené vo vode na celú noc. Po tomto čase vodu zo semienok zlejeme a semienka prepláchneme.
  6. Necháme ich ešte 1-2 dni klíčiť (ale nemusíme).
  7. Takisto namočíme/aktivujeme aj kešu orechy na pár hodín. Vodu zlejeme a orechy prepláchneme.
  8. Rozmixujeme najprv kešu, slnečnicové semienka a kokosové maslo v mixéri.
  9. Do krému pridáme spirulinu.
  10. Ak chceme krém dostatočne sladký, pridáme stéviu, monk fruit alebo lucumu (môžete pridať tiež aj agáve alebo javorový sirup, ak chcete cheesecake sladší).
  11. Krém nalejeme na korpus.
  12. Cheesecake ozdobíme ovocím, kokosom alebo aj orieškami.
  13. Cheesecake necháme v mrazničke poriadne stuhnúť.
  14. Pred konzumáciou cheesecake z mrazničky vyberieme a ďalej už len skladujeme v chladničke. 
  15. Kokosové maslo drží celý cheesecake pohromade, takže sa nemusíte báť, že sa vám pri izbovej teplote cheesecake rozpadne, prípadne roztopí. 

Share