Vlašské Reese's raw vegan

Vlašské Reese’s raw vegan

Recept na domáce vlašské Reese’s v RAW VEGAN verzii.

Vlašské maslo som si vytvorila rozmixovaním dehydrovaných vlašských orechov. Ak nemáte doma vlašské orechy, kľudne môžete použiť iné orechové maslo. Tu je teda recept. 😊

Ingrediencie

Orechová náplň

  • 3 šálky vlašských orechov (aktivovaných a dehydrovaných v sušičke)

Raw čokoláda

  • 1/2 šálky vlašského masla (môžete použiť aj iné orechové maslo)
  • 1/2 šálky kokosového oleja za studena lisovaného
  • 2 pl rastlinného proteínu s príchuťou raw cacao od Blackkale.cz
  • 4 pl karobu + 1 pl raw kakaa
  • ako sladidlo môžete použiť stéviu, agáve, kokosový cukor

Postup

  1. Vlašské orechy rozmixujeme v mixéri.
  2. Ja som si vytvorila aktivované raw maslo. A to tak, že som si najprv vlašské orechy namočila do vody na cca 8 hodín.
  3. Po tomto čase som vodu z nich vyliala, prepláchla som ich pod tečúcou vodou a potom som ich dala sušiť do sušičky na 16-24 hodín.
  4. Dehydrované orechy som rozmixovala.
  5. A máme vlašské maslo, ktoré použijeme ako náplň do vnútra cupcakov.
  6. Raw čokoládu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Poriadne premiešame.
  7. Do košíčkov dáme najpr čokoládu, do stredu vlašské maslo a napokon na vrch nalejeme ešte čokoládu.
  8. Cupcaky môžeme ešte ozdobiť hrubozrnnou keltskou soľou.
  9. Dáme zamraziť do mrazničky na asi min. 2 hodiny, najlepšie na celú noc.
  10. Potom z košíčkov Reese’s vyklopíme.

Dobrú chuť!

Share