Raw avokádový cheesecake

Raw avokádový cheesecake

Cheesecake z avokáda? Yes! Tu máte recept na nepečený avokádový cheesecake plný zdravých tukov. Ja milujem cheesecaky a na prípravu tohto som sa obzvlášť tešila, pretože som chcela do krému zakomponovať aj avokádo.

A cheesecake sa s ním podaril. Takže to som veľmi rada.

Milovníci avokáda, ak milujete avokádo (ako aj ja) do svojich slaných jedál a šalátov, ja vám dám tip ako ho začleniť do sladkého dezertu akým je napríklad tento cheesecake.

A ešte je aj nepečený! Mňam.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 avokáda (veľké)
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • 1/2 až 3/4 šálky masla z konopných semienok
  • 1/3 šálky kakaového masla (roztopeného vo vodnom kúpeli)
  • na osladenie môžete pridať javorový sirup

Zdobenie

  • maliny, konopné semienka (môžete použiť akékoľvek iné ovocie)

Postup

  1. Najprv si popučíme vidličkou mäkké zrelé avokádo.
  2. Pridáme doň citrónovú šťavu a roztopené kakaové maslo, ktoré som si dala roztopiť vo vodnom kúpeli.
  3. Maslo z konopných semienok som si vytvorila tak, že som si rozmixovala približne až 2-3 šálky konopných semienok na tekuté konopné maslo. Ak doma nemáte konopné semienka, použite iné semienkové či orieškové maslo. 
  4. Ja som naschvál zvolila konopné semienka, pretože tie dodávajú cheesecaku krásnu zelenú farbu spolu s avokádom.
  5. Maslo primiešame k popučenému avokádu a pridáme aj javorový sirup na osladenie celého cheesecaku.
  6. Cesto vložíme do maličkej formy na tortičku. 
  7. Cheesecake ozdobíme malinami a konopnými semienkami.
  8. Necháme ho stuhnúť v mrazničke na pár hodiniek.
  9. Pred konzumáciou vyberieme z mrazničky a ďalej skladujeme v chladničke.

Share