Avokádové nugetky raw vegan

Avokádové nugetky raw vegan

Všetci milovníci avokáda, ak máte dome veľa avokád, mám pre vás tip čo s nimi môžete vykúzliť. Avokádové nugetky obalené v zdravej strúhanke! Avokáda si nakrájate na plátky a necháte ich obaliť v strúhanke.

A navyše tieto vegan nugetky z avokáda sú bez varenia, smaženia či pečenia. Potrebujete ich len trošku vysušiť v sušičke. Ak doma nemáte sušičku, možete ich sušiť v tomto letnom období aj na slniečku alebo aj na chvíľku v rúre na nízkej teplote.

Ale myslím si, že by sa dali zjesť aj bez sušenia, pretože aj také, chutia super.

Potom už len avokádové nugetky naukladáte na tácku a dáte ich usušiť do sušičky na nízku teplotu na približne 2 až 4 hodinky. Môžete ich jesť len tak alebo si k nim pripraviť hocijaký dresing.

Ingrediencie

„Nugetky”

  • 3 veľké avokáda

“Strúhanka”

  • 2 šálky ľanových semienok (namočených vo vode, následne dehydrovaných v sušičke a potom rozmixovaných na ľanovú múku)
  • 1 šálka slnečnicových semienok (namočené, dehydrované v sušičke a následne rozmixované na múku)
  • 1 čl keltskej soli
  • 1-2 pl mletej sladkej papriky
  • 1 čl mletej rasce

Postup

  1. Avokáda si nakrájame na plátky.
  2. Všetky ingrediencie na strúhanku rozmixujeme v mixéri na múku.
  3. Pridáme aj korenie a keltskú soľ.
  4. Avokádové plátky obaľujeme v strúhanke.
  5. Avokádové nugetky dáme do sušičky sušiť na približne 2-4 hodinky. 
  6. Teplota sušenia môže byť okolo 40 stupňov.
  7. Keď si budete vytvárať strúhanku, najprv si semienka namočte do vody kvôli lepšej stráviteľnosti.
  8. Nechajte ich namočené vo vode na celú noc a potom ich sušte v sušičke na nízkej teplote na cca 16-24 hodín.
  9. Dehydrované semienka rozmixujte v mixéri na múku a následne pridajte keltskú soľ a korenie.

Dobrú chuť!

Share