Všetci milovníci avokáda, ak máte dome veľa avokád, mám pre vás tip čo s nimi môžete vykúzliť. Avokádové nugetky obalené v zdravej strúhanke! Avokáda si nakrájate na plátky a necháte ich obaliť v strúhanke.
A navyše tieto vegan nugetky z avokáda sú bez varenia, smaženia či pečenia. Potrebujete ich len trošku vysušiť v sušičke. Ak doma nemáte sušičku, možete ich sušiť v tomto letnom období aj na slniečku alebo aj na chvíľku v rúre na nízkej teplote.
Ale myslím si, že by sa dali zjesť aj bez sušenia, pretože aj také, chutia super.
Potom už len avokádové nugetky naukladáte na tácku a dáte ich usušiť do sušičky na nízku teplotu na približne 2 až 4 hodinky. Môžete ich jesť len tak alebo si k nim pripraviť hocijaký dresing.
Ingrediencie
„Nugetky”
- 3 veľké avokáda
“Strúhanka”
- 2 šálky ľanových semienok (namočených vo vode, následne dehydrovaných v sušičke a potom rozmixovaných na ľanovú múku)
- 1 šálka slnečnicových semienok (namočené, dehydrované v sušičke a následne rozmixované na múku)
- 1 čl keltskej soli
- 1-2 pl mletej sladkej papriky
- 1 čl mletej rasce
Postup
- Avokáda si nakrájame na plátky.
- Všetky ingrediencie na strúhanku rozmixujeme v mixéri na múku.
- Pridáme aj korenie a keltskú soľ.
- Avokádové plátky obaľujeme v strúhanke.
- Avokádové nugetky dáme do sušičky sušiť na približne 2-4 hodinky.
- Teplota sušenia môže byť okolo 40 stupňov.
- Keď si budete vytvárať strúhanku, najprv si semienka namočte do vody kvôli lepšej stráviteľnosti.
- Nechajte ich namočené vo vode na celú noc a potom ich sušte v sušičke na nízkej teplote na cca 16-24 hodín.
- Dehydrované semienka rozmixujte v mixéri na múku a následne pridajte keltskú soľ a korenie.
Dobrú chuť!