Bryndzové halušky na vegánsky spôsob? Žiadny problém! Ukážem vám ako si ich môžete jednoducho pripraviť. Budete potrebovať len pár surovín. Nemám rada recepty s miliónom položiek..takže, ak máte radi jednoduchosť tak ako aj ja, tento recept sa vám zaručene osvedčí.
Keďže som už aj v minulosti robila vegan verziu bryndzových halušiek, trošku som tento recept pozmenila, aby bol výživnejší a ešte jednoduchší.
Pretože kto chce byť pri sporáku celý deň? Ja teda nie. 😀 Takže som vymyslela recept, ktorý mi poslúži aj naďalej, keďže moja rodina je do halušiek úplne zbláznená.
A hlavne je tento recept mega zdravý, plný zdravých proteínov a tukov v podobe semienok a kešu orieškov. Halušky sú primárne zo zemiakov, žiadna biela múka! 😀
Nebudem už ďalej obkecávať. Tu máte recept.
Ingrediencie
Halušky
- 10 zemiakov, ošúpaných
- 2 šálky ovsených vločiek (rozmixovaných na múku)
- 4 pl chia semienok (rozmixovaných)
- 4 pl ľanových semienok (rozmixovaných)
- 2 čl himalájskej soli
“Bryndza”
- 2x biele tofu Lunter
- 3/4 šálky vody
- 1/2 šálky kešu orechov
- 1-2 čl cibuľového korenia
- 1 pl himalájskej soli
- 4 pl jablčného octu
“Slanina”
- údené tofu Lunter
- trošku olivového oleja
Postup
- Zemiaky zbavíme šupky škrabkou na zemiaky.
- Zemiaky nastrúhame na strúhadle najemno.
- Ovsené vločky, ľanové a chia semienka rozmixujeme v mixéri na múku.
- Múku a soľ pridáme k nastrúhaným zemiakom.
- Zamiešame a cesto na halušky by malo mať veľmi hutnú konzistenciu.
- Cesto hádžeme cez haluškovač do vriacej vody.
- Varíme ich vo vode, až kým nezačnú stúpať na hladinu vody.
- Povyberáme ich pomocou sitka.
- Všetky ingrediencie na bryndzu rozmixujeme v mixéri dohladka.
- Bryndzu primiešame k haluškám.
- Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájané údené tofu.
- Posypeme ho na halušky.
Dobrú chuť!