Kokosová biela čokoláda

Kokosová biela čokoláda

Túto kokosovú bielu čokoládu musíte rozhodne vyskúšať! Je raw, vegánska, dokonca aj bez cukru, takže je aj pre keto a paleo nadšencov.

Kakaové maslo je bohaté na nenasýtené a nasýtené mastné kyseliny. Obsahuje tiež aj tokoferoly, antioxidanty, ďalej aj kyseliny palmitovú, stearovú, olejovú a linolovú, rôzne vitamíny a minerály a tiež aj fytonutrienty.

Kakaové maslo je základnou zložkou čokolády. Vyrába sa lisovaním kakaovách bôbov. Je veľmi zdravé pre telo a podporuje tiež aj hydratáciu pleti a vlasov, pretože je bohaté na zdravé tuky.

Ingrediencie

  • 2 šálky kokosových lupeňov
  • 1 šálka raw kakaového masla (nalámaného na kúsky)
  • na osladenie stévia alebo trošku javorového sirupu 

Postup

  1. Do výkonného mixéra pridáme kokosové lupienky alebo sušený kokos a kakaové maslo.
  2. Mixujeme dokým sa nevytvorí tekuté maslo.
  3. Na osladenie pridáme stéviu alebo javorový sirup.
  4. Tekuté maslo dáme do akejkoľvek formy (ja som použila srdiečkovú formu na čokoládu).
  5. Čokoládu dáme zamraziť, aby poriadne stuhla.
  6. Necháme ju v mrazničke minimálne 2 hodinky.
  7. Potom z foriem čokoládu povyberáme a môžeme si ju už len vychutnávať.
Share