Raw vegánske malinové rezy. Sú bez lepku, bez rafinovaného cukru a tiež aj bez živočíšnych výrobkov. Tento zdravý dezert je bohatý na antioxidanty v podobe malín.
Ja som použila maliny zo záhradky, ktoré som mala odložené v mrazničke, ale predtým ako som išla robiť tento dezert som maliny nechala rozmraziť.
Tieto dezerty väčšinou zvyknem robievať cez víkend, keď chcem pripraviť niečo sladké, ale zároveň aj zdravé pre svoju rodinu.
Tu je recept. ☺️
Ingrediencie
Cesto
- 1 šálka datľovej pasty
- 3 pl mandľového masla (ja som použila svoje domáce)
- 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 1/3 šálky kešu orechov
- 1/3 šálky slnečnicových semienok
Malinový krém
- 1 šálka čertvých malín
- 1 citrón (šťava z neho)
- 1 šálka kešu orechov (namočených vo vode, potom vodu z orechov vylejeme)
- 1/3 šálky javorového sirupu
- 3-4 pl kokosového oleja (tuhého)
- trošku vody
Vrchná vrstva
- vegan šľahačka (viem však, že šľahačka nie je raw, túto ingredienciu môžete vynechať)
Postup
- Najprv si rozmixujeme všetky suché ingrediencie na cesto. Čiže kokos, kešu orechy, slnečnicové semienka.
- Potom pridáme mandľové maslo a datľovú pastu. Mixujeme všetko vo výkonnom mixéri.
- Cesto zatlačíme na spodok malej formy s papierom na pečenie.
- Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme v mixéri na hladký krém.
- Krém vlejeme na cesto.
- Na vrch krému dáme vegánsku šľahačku a krúživými pohybmi pomocou tenkej paličky vytvoríme biely mramorový vzor.
- Formu dáme na celú noc do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí nakrájame dezert na kocky.