Hokkaidová omáčka a domáce gnocchi

Hokkaidová omáčka a domáce gnocchi

Sezóna hokkaida a tekvíc je tu a ja mám pre vás recept na túto hokkaidovú omáčku a domáce gnocchi. V období jesene milujem vôňu horkej čokolády, škorice a hokkaida.

Ja zvyknem jesť hokkaido surové a veľmi mi chutí. Je bohaté na vitamín A, B, C a má vysoký podiel omega 3 mastných kyselín, obsahuje železo, zinok, draslík a je plné antioxidantov.

Vyskúšajte tento jesenný recept nabitý vitamínmi.

Hokkaidová omáčka

  • 1/2 hokkaida (bez šupky)
  • 2 mrkvy
  • 1 biela cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čl himalájskej soli
  • štipka čierneho korenia
  • avokádový olej

Domáce gnocchi

  • 10 zemiakov
  • 1 šálka ovsenej múky
  • 1 čl himalájskej soli
  • 1 pl zemiakového škrobu
  • opražené tekvicové semienka na posypanie

Postup

  1. Hokkaido si ošúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Nakrájame aj mrkvu, cibuľu a ošúpeme cesnak.
  3. Všetku zeleninu dáme povariť v hrnci s vodou. Pridáme vody zarovno všetkej zeleniny. Po uvarení a zmäknutí dáme zeleninu aj spolu s vodou (vývarom) rozmixovať v mixéri.
  4. Pridáme aj soľ, čierne korenie a trošku avokádového oleja. Avokádový olej môžeme použiť aj pri servírovaní hokkaidovej omáčky. 
  5. Na prípravu domácich gnocchi budeme potrebovať očistené zemiaky.
  6. Nakrájame si ich na kocky a dáme ich povariť v osolenej vode.
  7. Po uvarení vodu zo zemiakov zlejeme a potom ich pučidlom na zemiaky popučíme na kašu.
  8. Do popučených zemiakov pridáme ovsenú múku, zemiakový škrob a himalájsku soľ.
  9. Rukami si spracujeme cesto na gnocchi.
  10. Cesto si rozdelíme na niekoľko častí a rozvaľkáme ho na tenké valčeky.
  11. Tie potom nožíkom porozdeľujeme a pomocou vidličky vytvoríme z malých častí cesta gnocchi.
  12. Gnocchi necháme povariť vo vriacej vode.
  13. Sú hotové vtedy, keď vyplávajú na hladinu vody.
  14. Pomocou sitka ich povyberáme.
  15. Môžeme ich ešte nechať opiecť na panvici pre chrumkavejší nádych. 
  16. Do hokkaidovej omáčky servírujeme gnocchi, opražené tekvicové semienka a polejeme všetko avokádovým olejom. 
Share