Cheesecake z avokáda? Yes! Tu máte recept na nepečený avokádový cheesecake plný zdravých tukov. Ja milujem cheesecaky a na prípravu tohto som sa obzvlášť tešila, pretože som chcela do krému zakomponovať aj avokádo.
A cheesecake sa s ním podaril. Takže to som veľmi rada.
Milovníci avokáda, ak milujete avokádo (ako aj ja) do svojich slaných jedál a šalátov, ja vám dám tip ako ho začleniť do sladkého dezertu akým je napríklad tento cheesecake.
A ešte je aj nepečený! Mňam.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 avokáda (veľké)
- 2 pl citrónovej šťavy
- 1/2 až 3/4 šálky masla z konopných semienok
- 1/3 šálky kakaového masla (roztopeného vo vodnom kúpeli)
- na osladenie môžete pridať javorový sirup
Zdobenie
- maliny, konopné semienka (môžete použiť akékoľvek iné ovocie)
Postup
- Najprv si popučíme vidličkou mäkké zrelé avokádo.
- Pridáme doň citrónovú šťavu a roztopené kakaové maslo, ktoré som si dala roztopiť vo vodnom kúpeli.
- Maslo z konopných semienok som si vytvorila tak, že som si rozmixovala približne až 2-3 šálky konopných semienok na tekuté konopné maslo. Ak doma nemáte konopné semienka, použite iné semienkové či orieškové maslo.
- Ja som naschvál zvolila konopné semienka, pretože tie dodávajú cheesecaku krásnu zelenú farbu spolu s avokádom.
- Maslo primiešame k popučenému avokádu a pridáme aj javorový sirup na osladenie celého cheesecaku.
- Cesto vložíme do maličkej formy na tortičku.
- Cheesecake ozdobíme malinami a konopnými semienkami.
- Necháme ho stuhnúť v mrazničke na pár hodiniek.
- Pred konzumáciou vyberieme z mrazničky a ďalej skladujeme v chladničke.