Omáčka je robená zo zeleniny. Je bez mlieka, vajec, syrov či iných živočíšných produktov. Je čisto z rastlinných potravín. Vegánske jedlá nemusia byť také komplikované ako sa zdajú byť.
Ingrediencie
- 500 g kukuričných bezlepkových penne
Omáčka
- 1/2 hlávky karfiolu
- 1 veľký zemiak
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 čl korenia Aglio peperoncini
- voda (v ktorej sa varila zelenina)
- 2 čl himalájskej soli
- hrsť listovej zeleniny a čierne korenie na vrch
Postup
- Karfiol, zemiak, cibuľu nakrájame a dáme variť do hrnca s vodou.
- Pridáme toľko vody, aby bola 3-4 cm pod všetkou zeleninou.
- Do hrnca pridáme aj strúčiky cesnaku. Varíme do zmäknutia.
- Po uvarení, necháme vychladnúť a potom všetko spolu rozmixujeme.
- Do mixéra pridáme ešte himalájsku soľ a Aglio peperoncini (korenie).
- Omáčku vlejeme do cestovín.
- Do cestovín pridáme ešte akúkoľvek listovú zeleninu a posypeme čiernym korením.