Ázijská vegan panvica

Ingrediencie

  • 2 veľké mrkvy
  • 1 farebná paprika (červená, žltá alebo zelená)
  • 2 veľké steakové šampiňóny
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka akejkoľvek mrazenej zeleniny
  • 1 menšia repa
  • 2 pl paradajkového pyré
  • 3 čl himalájskej soli
  • 1 čl cesnakového prášku
  • 1 pl sladkej mletej papriky
  • 1/2 čl rasce
  • 3 šálky vody + 4 kopcovitejšie pl zemiakového škrobu
  • 1 čl čerstvého strúhaného zázvoru
  • 1 pl kokosového cukru
  • 400 g guľatozrnnej ryže

Postup

  1. Ryžu uvaríme v osolenej vode.
  2. Medzitým v hlbokej panvici povaríme na troche vody nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nakrájanú mrkvu, papriku a repu.
  3. Po cca 15 minútach pridáme nakrájané šampiňóny a mrazenú zeleninu. Pridáme mletú papriku, rascu, cukor, čerstvý zázvor, cesnakový prášok, paradajkové pyré a soľ. Pridáme ešte vodu, ak bude treba.
  4. Chvíľu varíme, až kým zelenina nezmäkne.
  5. Do 3 šálok vody primiešame zemiakový škrob a celé to vlejeme do panvice. Vďaka škrobu celá zmes zhustne.
  6. Varíme ešte ďalších 10 minút.
  7. Zelenina po uvarení pustila viac vody na ďalší deň. Keď tak, pridajte do zmesi ešte trochu zemiakového škrobu. 
Share