Ingrediencie
- 2 veľké mrkvy
- 1 farebná paprika (červená, žltá alebo zelená)
- 2 veľké steakové šampiňóny
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šálka akejkoľvek mrazenej zeleniny
- 1 menšia repa
- 2 pl paradajkového pyré
- 3 čl himalájskej soli
- 1 čl cesnakového prášku
- 1 pl sladkej mletej papriky
- 1/2 čl rasce
- 3 šálky vody + 4 kopcovitejšie pl zemiakového škrobu
- 1 čl čerstvého strúhaného zázvoru
- 1 pl kokosového cukru
- 400 g guľatozrnnej ryže
Postup
- Ryžu uvaríme v osolenej vode.
- Medzitým v hlbokej panvici povaríme na troche vody nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nakrájanú mrkvu, papriku a repu.
- Po cca 15 minútach pridáme nakrájané šampiňóny a mrazenú zeleninu. Pridáme mletú papriku, rascu, cukor, čerstvý zázvor, cesnakový prášok, paradajkové pyré a soľ. Pridáme ešte vodu, ak bude treba.
- Chvíľu varíme, až kým zelenina nezmäkne.
- Do 3 šálok vody primiešame zemiakový škrob a celé to vlejeme do panvice. Vďaka škrobu celá zmes zhustne.
- Varíme ešte ďalších 10 minút.
- Zelenina po uvarení pustila viac vody na ďalší deň. Keď tak, pridajte do zmesi ešte trochu zemiakového škrobu.