Bryndzové halušky vegan

Vegan bryndzové halušky

Bryndzové halušky na vegánsky spôsob? Žiadny problém! Ukážem vám ako si ich môžete jednoducho pripraviť. Budete potrebovať len pár surovín. Nemám rada recepty s miliónom položiek..takže, ak máte radi jednoduchosť tak ako aj ja, tento recept sa vám zaručene osvedčí.

Keďže som už aj v minulosti robila vegan verziu bryndzových halušiek, trošku som tento recept pozmenila, aby bol výživnejší a ešte jednoduchší.

Pretože kto chce byť pri sporáku celý deň? Ja teda nie. 😀 Takže som vymyslela recept, ktorý mi poslúži aj naďalej, keďže moja rodina je do halušiek úplne zbláznená.

A hlavne je tento recept mega zdravý, plný zdravých proteínov a tukov v podobe semienok a kešu orieškov. Halušky sú primárne zo zemiakov, žiadna biela múka! 😀

Nebudem už ďalej obkecávať. Tu máte recept.

Ingrediencie

Halušky

  • 10 zemiakov, ošúpaných
  • 2 šálky ovsených vločiek (rozmixovaných na múku)
  • 4 pl chia semienok (rozmixovaných)
  • 4 pl ľanových semienok (rozmixovaných)
  • 2 čl himalájskej soli

“Bryndza”

  • 2x biele tofu Lunter
  • 3/4 šálky vody
  • 1/2 šálky kešu orechov
  • 1-2 čl cibuľového korenia
  • 1 pl himalájskej soli 
  • 4 pl jablčného octu

“Slanina”

  • údené tofu Lunter
  • trošku olivového oleja

Postup

  1. Zemiaky zbavíme šupky škrabkou na zemiaky.
  2. Zemiaky nastrúhame na strúhadle najemno.
  3. Ovsené vločky, ľanové a chia semienka rozmixujeme v mixéri na múku.
  4. Múku  a soľ pridáme k nastrúhaným zemiakom.
  5. Zamiešame a cesto na halušky by malo mať veľmi hutnú konzistenciu.
  6. Cesto hádžeme cez haluškovač do vriacej vody.
  7. Varíme ich vo vode, až kým nezačnú stúpať na hladinu vody.
  8. Povyberáme ich pomocou sitka.
  9. Všetky ingrediencie na bryndzu rozmixujeme v mixéri dohladka.
  10. Bryndzu primiešame k haluškám.
  11. Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájané údené tofu.
  12. Posypeme ho na halušky.

Dobrú chuť!

Share