Čokoládové granola tyčinky sú zdravým snackom z ovsených vločiek, orechov, orechového masla a tekutého sladidla. Dajú sa nakrájať na malé kúsky a môžete si ich vychutnať na raňajky spolu s vegan jogurtom, rastlinným mliekom alebo si ich môžete posypať na raňajkovú ovsenú kašu či puding.
Ingrediencie
- 2 šálky ovsených vločiek
- 3/4 šálky pekanových orechov, nasekaných
- 1/4 šálky arašidov, nasekaných
- 1/2 šálky kokosu, sušeného
- 1/2 šálky agáve sirupu
- 1/2 šálky arašidového masla
- 2 čl škorice, mletej
- 1/4 čl himalájskej soli
- 1/3 šálky horkej vegan čokolády, nalámanej
- 1/2 až 1 banán, popučený
Postup
- Ovsené vločky, nasekané pekanové orechy, arašidy a kokos spojíme dokopy v miske a zamiešame.
- Všetko vysypeme na plech s papierom na pečenie a pečieme dozlatista na 180 stupňov cca 10-12 minút.
- Medzitým si v hrnci/ hlbokej panvici zohrejeme na pár minút agáve sirup spolu s arašidovým maslom.
- Miešame vareškou.
- Do zmesi ovsených vločiek s orechmi vlejeme zohriaty agáve sirup s arašidovým maslom, škoricu, himalájsku soľ, vidličkou popučený banán a nakoniec nalámanú horkú čokoládu.
- Zamiešame.
- Cesto dáme do plechu s papierom na pečenie. Utlapkáme ho rovnomerne lyžicou.
- Pečieme na 180 stupňov cca 15-20 minút.
- Po vychladnutí nakrájame na tyčinky.
Tieto čokoládové granola tyčinky si môžete nakrájať na malé kúsky a môžete ich využiť ako domácu granolu zaliatu akýmkoľvek rastlinným mliekom.