Batátové hašé z koreňovej zeleniny vás príjemne zahreje počas týchto jesenných dní. A navyše si pochutíte na majonéze, ktorá je úplne bez oleja. Všetko je pripravované z celistvých rastlinných potravín.
Ingrediencie na hašé
- 4 batáty menšie
- 2-3 žlté mrkvy veľké
- 1 čierna mrkva veľká
- 1 cuketa
- 1 cibuľa červená
- 1 čl mletej rasce
- 2-3 čl cesnakového prášku
- 1 čl mletej sladkej papriky
- 1/2 čl oregana
- 1 čl himalájskej soli
- čierne korenie na dochutenie
- sezam, žerucha a mungo klíčky na ozdobenie
Avokádová majonéza ingrediencie
- 1 avokádo
- 1 biele tofu
- 1/2 šálky vody
- 1/2 citróna (šťava)
- 1 čl himalájskej soli
Postup
- Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky.
- Červenú cibuľu nakrájame na pásiky.
- Všetku zeleninu dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme do zmäknutia.
- Po uvarení vodu zlejeme a všetku zeleninu okoreníme a osolíme himalájskou soľou.
- Následne ju dáme do air fryera na 185 stupňov na niekoľko minút (10-15 min.), aby bola chrumkavejšia.
- Všetky ingrediencie na avokádovú majonézu rozmixujeme v mixéri dohladka. Ak nemáte doma air fryer, kľudne môžete prepiecť zeleninu ešte v rúre.
- Batátové hašé podávame k avokádovej majonéze.
Tip: Ak nezoženiete nikde v obchode žltú a čiernu mrkvu, odporúčam namiesto nich pridať repu, biele zemiaky, zeler, petržlen či obyčajnú mrkvu.