Dúhové batátové hašé

Dúhové batátové hašé s avokádovou majonézou

Batátové hašé z koreňovej zeleniny vás príjemne zahreje počas týchto jesenných dní. A navyše si pochutíte na majonéze, ktorá je úplne bez oleja. Všetko je pripravované z celistvých rastlinných potravín.

Ingrediencie na hašé

  • 4 batáty menšie
  • 2-3 žlté mrkvy veľké
  • 1 čierna mrkva veľká
  • 1 cuketa
  • 1 cibuľa červená
  • 1 čl mletej rasce
  • 2-3 čl cesnakového prášku
  • 1 čl mletej sladkej papriky
  • 1/2 čl oregana
  • 1 čl himalájskej soli
  • čierne korenie na dochutenie
  • sezam, žerucha a mungo klíčky na ozdobenie

Avokádová majonéza ingrediencie

  • 1 avokádo
  • 1 biele tofu
  • 1/2 šálky vody
  • 1/2 citróna (šťava)
  • 1 čl himalájskej soli

Postup

  1. Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky.
  2. Červenú cibuľu nakrájame na pásiky.
  3. Všetku zeleninu dáme variť do veľkého hrnca s vodou. Varíme do zmäknutia.
  4. Po uvarení vodu zlejeme a všetku zeleninu okoreníme a osolíme himalájskou soľou.
  5. Následne ju dáme do air fryera na 185 stupňov na niekoľko minút (10-15 min.), aby bola chrumkavejšia.
  6. Všetky ingrediencie na avokádovú majonézu rozmixujeme v mixéri dohladka. Ak nemáte doma air fryer, kľudne môžete prepiecť zeleninu ešte v rúre.
  7. Batátové hašé podávame k avokádovej majonéze.

Tip: Ak nezoženiete nikde v obchode žltú a čiernu mrkvu, odporúčam namiesto nich pridať repu, biele zemiaky, zeler, petržlen či obyčajnú mrkvu.

Share