Sezóna hokkaida a tekvíc je tu a ja mám pre vás recept na túto hokkaidovú omáčku a domáce gnocchi. V období jesene milujem vôňu horkej čokolády, škorice a hokkaida.
Ja zvyknem jesť hokkaido surové a veľmi mi chutí. Je bohaté na vitamín A, B, C a má vysoký podiel omega 3 mastných kyselín, obsahuje železo, zinok, draslík a je plné antioxidantov.
Vyskúšajte tento jesenný recept nabitý vitamínmi.
Hokkaidová omáčka
- 1/2 hokkaida (bez šupky)
- 2 mrkvy
- 1 biela cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 čl himalájskej soli
- štipka čierneho korenia
- avokádový olej
Domáce gnocchi
- 10 zemiakov
- 1 šálka ovsenej múky
- 1 čl himalájskej soli
- 1 pl zemiakového škrobu
- opražené tekvicové semienka na posypanie
Postup
- Hokkaido si ošúpeme a nakrájame na kocky.
- Nakrájame aj mrkvu, cibuľu a ošúpeme cesnak.
- Všetku zeleninu dáme povariť v hrnci s vodou. Pridáme vody zarovno všetkej zeleniny. Po uvarení a zmäknutí dáme zeleninu aj spolu s vodou (vývarom) rozmixovať v mixéri.
- Pridáme aj soľ, čierne korenie a trošku avokádového oleja. Avokádový olej môžeme použiť aj pri servírovaní hokkaidovej omáčky.
- Na prípravu domácich gnocchi budeme potrebovať očistené zemiaky.
- Nakrájame si ich na kocky a dáme ich povariť v osolenej vode.
- Po uvarení vodu zo zemiakov zlejeme a potom ich pučidlom na zemiaky popučíme na kašu.
- Do popučených zemiakov pridáme ovsenú múku, zemiakový škrob a himalájsku soľ.
- Rukami si spracujeme cesto na gnocchi.
- Cesto si rozdelíme na niekoľko častí a rozvaľkáme ho na tenké valčeky.
- Tie potom nožíkom porozdeľujeme a pomocou vidličky vytvoríme z malých častí cesta gnocchi.
- Gnocchi necháme povariť vo vriacej vode.
- Sú hotové vtedy, keď vyplávajú na hladinu vody.
- Pomocou sitka ich povyberáme.
- Môžeme ich ešte nechať opiecť na panvici pre chrumkavejší nádych.
- Do hokkaidovej omáčky servírujeme gnocchi, opražené tekvicové semienka a polejeme všetko avokádovým olejom.