Pokiaľ milujete kôprovku, ale už si ju viac nechcete pripravovať z kravského mlieka, mám pre vás jednoduchý recept na vegánsku kôprovú omáčku z rastlinného mlieka.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 1 vegan smotana (250 ml)
- 1 cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2-3 čl himalájskej soli
- 6-7 pl octu
- 1 menší zväzok kôpru
- voda, pridáme na úroveň zemiakov a cibule
- 1 šálka sójového mlieka + 2-3 pl kukurično-zemiakového škrobu = zamiešame a prilejeme
Postup
- Nakrájame si zemiaky na kocky a cibuľu nadrobno.
- Zemiaky dáme uvariť do hrnca s vodou spolu s cibuľou. Vodu pridáme na úroveň zemiakov.
- Po zmäknutí pridáme nasekaný kôpor, himalájsku soľ, vegan smotanu a šálku sójového mlieka so škrobom na zahustenie.
- Premiešame a chvíľu ešte povaríme.
- Nakoniec prilejeme ocot pre kyselkavú chuť. Pridajte aj viac, ak sa vám bude žiadať.
- Kôprovku môžete jesť s kváskovým chlebíkom.