Najdlhšie žijúci ľudia na planéte pochádzajúci z Modrých zón jedia túto taliansku polievku. Táto polievka je tajomstvom dlhovekosti. Je plná zeleniny, strukovín a cestovín.
Ukazuje sa, že strava najdlhšie žijúcich ľudí musí obsahovať určitú výživnú polievku, nabitú až po okraj zeleninou. Oplatí sa ju zaradiť do jedálnička, pretože je chutná a veľmi zdravá.
Minestrone je výdatná a všestranná talianska polievka známa svojou bohatou chuťou a množstvom zeleniny. Je základom talianskej kuchyne a má variácie, ktoré možno nájsť v rôznych regiónoch a domácnostiach.
Ingrediencie
- 1 biela cibuľa
- 3-4 pl olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 3 stonky zeleru
- 2-3 biele zemiaky
- 3 čl sušeného oregana
- 1/2 čl himalájskej soli
- 1/4 čl čierneho korenia
- 5-6 šálok vody alebo zeleninového vývaru
- 1 plechovka paradajok krájaných lúpaných
- 1 a 3/4 šálky uvareného cícera
- 1 a 1/2 šálky mušličkových cestovín
- 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Na olivovom oleji si povaríme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Po chvíli pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájaný zeler, na kocky nakrájané zemiaky.
- Do zeleniny pridáme čierne korenie, himalájsku soľ, oregano.
- Necháme chvíľu variť a neskôr pridáme paradajkové pyré s lúpanými paradajkami, vodu alebo zeleninový vývar, uvarený cícer a petržlenovú vňať.
- Varíme dokým nebude zelenina čiastočne mäkká.
- Potom pridáme neuvarenú cestovinu. Povaríme ešte takých 5-9 minút.
- Polievku môžeme podávať samostatne alebo ak chcete toto jedlo sýtejšie, hodí sa k nej kváskový chlieb.