Ak máte doma tekvicu tak tento jesenný dezert musíte určite vyskúšať! Vegan mramorový tekvicový koláč. Upečenú tekvicu popučíte na tekvicové pyré. Uvidíte, že ju v koláčiku nebudete ani cítiť.
Kým som doma piekla tento koláčik všetko rozvoniavalo po sladkej škorici a čokoláde. Tento koláčik vám navodí útulnú jesennú atmoféru. Určite vyskúšajte.
Ingrediencie
Mokré suroviny
- 425g tekvicového pyré (ja som použila svoje domáce z pečenej tekvice/hokkaida)
- 125g kokosového oleja
- 85g mandľového mlieka
- 60g kokosového jogurtu (čistý bez cukru)
- 2 čl jablčného octu
Suché ingrediencie
- 280g hladkej pšeničnej múky
- 3 čl prášku do pečiva
- 1/2 čl sódy bikarbóny
- 1/2 čl himalájskej soli
- 240g trstinového cukru
Kakaové cesto
- 25g kakaového prášku
- 4 pl mandľového mlieka
Čokoládová poleva
- 100g horkej čokolády (roztopená vo vodnom kúpeli)
- 2 pl kokosového oleja
Postup
- Najprv si zmiešame dokopy mokré ingrediencie.
- Do cesta pridáme všetky suché ingrediencie. Zamiešame.
- Do polovice cesta pridáme kakao a trošku mandľového mlieka.
- Do formy na chlebík vrstvíme obe farby cesta (raz oranžovú vrstvu a raz hnedú).
- Dáme piecť na 180 stupňov na cca 1 hodinu.
- Kontrolujte priebežne, každá rúra je iná preto sa môže doba pečenia v závislosti od rúry líšiť.