Mrkvovo-repové wrapy

Mrkvovo-repový wrap s cesnakovým dipom

Tomuto zdravému mrkvovo-repovému wrapu s cesnakovým dipom neodoláte. Je výživný, plný vitamínov a minerálov a sú v ňom zachované všetky živiny a enzýmy.

Recept je raw, vegan, bez cukru a bez lepku.

Jediné čo budete k tomuto receptu potrebovať je sušička, keďže wrap má byť v raw stave (surový). Ak nemáte doma sušičku, kľudne použite rúru, len nezabudnite wrap sušiť na nízkej teplote. Najlepšie do takých 46 stupňov.

Wrap

  • 2 mrkvy
  • 1 repa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 a 1/2 čl himalájskej soli
  • 2 rajčiny
  • 1/3 šálky ľanových semienok (aktivované), namočené vo vode na asi celú noc a potom semienka opláchneme a vodu scedíme
  • 2 pl nakrájanej cibule

Náplň

  • 2-4 šálky šalátovej zmesi
  • 1 šálka zmesi klíčkov (mungo, červená a čierna šošovica)
  • 1/2 bielej cibule
  • uhorkové pásiky, 1/2 šálky

Cesnakový dip

  • 1/3 až 1/2 šálky slnečnicových semienok (namočených na 6 hod. vo vode)
  • 1/2 citróna, v celku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 šálky vody
  • 1 čl himalájskej soli

Postup

  1. Všetky ingrediencie na wrap rozmixujeme v mixéri.
  2. Najprv pridáme paradajky a potom až mrkvu, cesnak, repu a ostatné suroviny, aby nám všetky suroviny mixér poriadne rozmixoval dohladka.
  3. Wrap rozotrieme na tácku a dáme sušiť do sušičky na 45 stupňov na asi 6 hodín.
  4. Ak nemáte sušičku, môžete sušiť v rúre.
  5. Wrap naplníme.
  6. Môžete zvoliť akúkoľvek vašu obľúbenú zeleninu, nemusia to byť klíčky.
  7. Všetky ingrediencie na cesnakový dip rozmixujeme v mixéri dohladka.
  8. Wrap naplníme, zatočíme a rozkrojíme na polovicu. Vzniknú 2 veľké wrapy a po rozkrojení celkom 4.

Share