Chana masala

Ingrediencie

  • 1190 g rajčinového pyré
  • kurkuma
  •  zázvor
  • rasca
  •  soľ
  • zmes celého korenia (čierne, biele, zelené a ružové korenie)
  • 720 g uvareného cíceru
  • 1/2 citrón (vytlačiť šťavu z neho)
  • 1 menšia cibuľa
  • ryža (ja som varila obyčajnú bielu a ešte aj čiernu ryžu)

Postup

  1. V hlbokej panvici si na troche vody orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Ďalej pridáme všetko korenie. Schválne som nenapísala množstvo korenia, je na vás koľko čoho pridáte.
  3. Všetko zamiešame a pridáme pyré a cícer.
  4. Chvíľu povaríme, kým pyré nezačne bublať.
  5. Po dovarení vlejeme do pyré šťavu z citróna.
  6. Zamiešame a podávame spolu s ryžou.

Chana Masala je jedlo pochádzajúce z Indie. Hlavnou surovinou je cícer. Chana masala by mala mať typicky korenistú chuť, ale ak pokrm pripravujete aj pre deti, odporúčam sa úplne vyvariť štipľavému koreniu. Takže ja som urobila takú light verziu, aby aj moje dieťa mohlo toto jedlo jesť.

Share