Sedliacka kapsa

Počet kapsičiek: 12

Ingrediencie

Kapsa (cesto)

  • 6 šálok na kocky nakrájaných zemiakov
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 čl himalájskej soli
  • 1/2 čl čierneho korenia

Náplň

  • 2 šálky mrazenej zeleniny (môžeme použiť hocijakú)
  • 1 avokádo
  • 1 pl mletej sladkej papriky
  • 1 čl himalájskej soli
  • 1 pl citrónovej šťavy
  • čierne korenie na dochutenie

Postup

  1. Uvaríme si zemiaky vo vode.
  2. Po uvarení ich pučidlom roztlačíme na kašu.
  3. Ovsené vločky si rozmixujeme na múku.
  4. Do zemiakov pridáme ovsenú múku, himalájsku soľ a čierne korenie.
  5. Rukami spracujeme cesto.
  6. Mrazenú zeleninu si uvaríme tiež vo vode.
  7. Po uvarení pridáme roztlačené vidličkou avokádo, mletú papriku, himalájsku soľ, citrónovú šťavu a čierne korenie na chuť. Všetko zamiešame.
  8. Naberieme si za hrsť cesta, vytvarujeme väčšie gule a zatlačíme ich prstami, aby sme do nich vložili náplň. Lepšie sa nám bude s kapsičkami pracovať, ak budeme mať navlhčené ruky.
  9. Kapsičky dáme piecť na plech s papierom na pečenie na 200 stupňov cca 45-55 minút. Doba pečenia závisí od typu rúry.
  10. Po pol hodinke pečenia kapsičky otočíme na druhú stranu a necháme ďalej piecť.
  11. Pečieme do zlatista.
Share