Zemiakové špagety s marinara omáčkou a pečenými šampiňónmi

Ingrediencie

Špagety

  • 6-8 veľkých zemiakov

Marinara omáčka

  • 3 šálky nakrájaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 pl sušenej bazalky
  • 1 pl provensalských byliniek
  • 1/2 pl sušeného tymiánu
  • 2 pl vody

Pečené šampiňóny

  • 500 g šampiňónov
  • 1 pl sladkej papriky
  • 1/2 pl provensalských byliniek
  • 2 čl himalájskej soli

Postup

  1. Zemiaky si ošúpeme.
  2. Pomocou špiralizéra na zeleninu si zo zemiakov vytvoríme špagety.
  3. Zemiakové špagety dáme variť do vriacej vody na približne 8-10 minút. Dávame pozor, aby sme vo vode špagety nenechali príliš dlho, aby sa nezačali rozpadávať. Varíme ich na štýl al dente (ani nie príliš rozvarené, ani nie príliš tvrdé, neuvarené)
  4. Špagety scedíme.
  5. Nakrájané paradajky, cibuľu a strúčiky cesnaku so šupkou dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme ich v rúre na 200 stupňoch cca 20 minút.
  6. Po vychladnutí odstránime šupku z cesnaku.
  7. Všetky suroviny na marinara omáčku rozmixujeme dohladka.
  8. Na panvici varíme na troche vody nakrájané šampiňóny domäkka. Pridáme sladkú papriku, provensalské bylinky a soľ.
  9. Nakoniec vlejeme marinara omáčku na špagety a pridáme aj pečené šampiňóny.
  10. Posypeme nakrájaným polníčkom.

Ak sa vám zdá jedlo málo slané, pokojne pridajte do marinara omáčky himalájsku soľ.

Tento recept je pre všetkých z vás, ktorí nechcete jesť obilninové cestoviny. Zemiaky sú liečivou potravinou. Bohužiaľ, majú veľmi zlú reputáciu. Nezatracujte zemiaky. Pomôžu vám v liečbe akýchkoľvek ťažkostí.

Share