Ingrediencie
Špagety
- 6-8 veľkých zemiakov
Marinara omáčka
- 3 šálky nakrájaných paradajok
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 pl sušenej bazalky
- 1 pl provensalských byliniek
- 1/2 pl sušeného tymiánu
- 2 pl vody
Pečené šampiňóny
- 500 g šampiňónov
- 1 pl sladkej papriky
- 1/2 pl provensalských byliniek
- 2 čl himalájskej soli
Postup
- Zemiaky si ošúpeme.
- Pomocou špiralizéra na zeleninu si zo zemiakov vytvoríme špagety.
- Zemiakové špagety dáme variť do vriacej vody na približne 8-10 minút. Dávame pozor, aby sme vo vode špagety nenechali príliš dlho, aby sa nezačali rozpadávať. Varíme ich na štýl al dente (ani nie príliš rozvarené, ani nie príliš tvrdé, neuvarené)
- Špagety scedíme.
- Nakrájané paradajky, cibuľu a strúčiky cesnaku so šupkou dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme ich v rúre na 200 stupňoch cca 20 minút.
- Po vychladnutí odstránime šupku z cesnaku.
- Všetky suroviny na marinara omáčku rozmixujeme dohladka.
- Na panvici varíme na troche vody nakrájané šampiňóny domäkka. Pridáme sladkú papriku, provensalské bylinky a soľ.
- Nakoniec vlejeme marinara omáčku na špagety a pridáme aj pečené šampiňóny.
- Posypeme nakrájaným polníčkom.
Ak sa vám zdá jedlo málo slané, pokojne pridajte do marinara omáčky himalájsku soľ.