Raw arašidová torta

Ingrediencie

Korpus

  • 2 šálky datľovej pasty
  • 3/4 šálky hrozienok
  • 2 čl škorice
  • 1-2 pl perníkového korenia
  • 1 šálka repovej dužiny
  • 1 šálka arašidov

Arašidovo-kokosový krém

  • 2 šálky arašidov
  • 400 ml kokosového hustého krému
  • 3 pl agáve sirupu

Postup

  1. Vo výkonnom mixéri najprv rozmixujeme suroviny na korpus: hrozienka, datľovú pastu, škoricu, perníkové korenie a repovú dužinu.
  2. Zvlášť rozmixujeme arašidy.
  3. Rozmixované arašidy pridáme do korpusového cesta.
  4. Poriadne premiešame.
  5. Ďalej v mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na arašidovo-kokosový krém.
  6. Mixujeme dohladka.
  7. Na spodok tortovej formy som dávala aj papier na pečenie. Ak ho dávať nechcete, tento krok preskočte.
  8. Do tortovej formy (priemer 20 cm) vrstvíme prvú polovicu korpusu. Na ňu vlejeme väčšiu časť krému.
  9. Dáme nachvíľu zamraziť do mrazničky.
  10. Po cca hodinke tortu z mrazničky vyberieme a vrstvíme druhú polovicu korpusu.
  11. Pozatláčame prstami.
  12. Na korpus vlejeme zvyšok krému.
  13. Tortu ozdobíme kakaovými bôbami a morušou.
  14. Dáme ju zamraziť do mrazničky najlepšie na celú noc.
  15. Po vybratí z mrazničky ju necháme pri izbovej teplote trošku roztopiť a môžeme servírovať.

Táto torta je nepečená, veganská, bez cukru a je vhodná aj pre bezlepkáčov. Má v sebe veľa tukov, takže si stačí dopriať 1 či 2 kúsky torty, ktoré však úžasne zasýtia.

Share