Ingrediencie
Korpus
- 2 šálky datľovej pasty
- 3/4 šálky hrozienok
- 2 čl škorice
- 1-2 pl perníkového korenia
- 1 šálka repovej dužiny
- 1 šálka arašidov
Arašidovo-kokosový krém
- 2 šálky arašidov
- 400 ml kokosového hustého krému
- 3 pl agáve sirupu
Postup
- Vo výkonnom mixéri najprv rozmixujeme suroviny na korpus: hrozienka, datľovú pastu, škoricu, perníkové korenie a repovú dužinu.
- Zvlášť rozmixujeme arašidy.
- Rozmixované arašidy pridáme do korpusového cesta.
- Poriadne premiešame.
- Ďalej v mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na arašidovo-kokosový krém.
- Mixujeme dohladka.
- Na spodok tortovej formy som dávala aj papier na pečenie. Ak ho dávať nechcete, tento krok preskočte.
- Do tortovej formy (priemer 20 cm) vrstvíme prvú polovicu korpusu. Na ňu vlejeme väčšiu časť krému.
- Dáme nachvíľu zamraziť do mrazničky.
- Po cca hodinke tortu z mrazničky vyberieme a vrstvíme druhú polovicu korpusu.
- Pozatláčame prstami.
- Na korpus vlejeme zvyšok krému.
- Tortu ozdobíme kakaovými bôbami a morušou.
- Dáme ju zamraziť do mrazničky najlepšie na celú noc.
- Po vybratí z mrazničky ju necháme pri izbovej teplote trošku roztopiť a môžeme servírovať.
Táto torta je nepečená, veganská, bez cukru a je vhodná aj pre bezlepkáčov. Má v sebe veľa tukov, takže si stačí dopriať 1 či 2 kúsky torty, ktoré však úžasne zasýtia.