Vyskúšajte tento zdravý raw vegánsky syr alebo teda Camembert. Na raw vitariánskej strave sa nemusíte vzdávať syrov (pokiaľ ste ich celý život milovali tak ako aj ja😁).
Tento Camembert si rozhodne zamilujete, pretože nielenže je robený bez kravského mlieka, ale je plný rôznych minerálov vďaka aktivovaným slnečnicovým semienkam. Aktivované slnečnicové semienka obsahujú veľa vitamínu E, B vitamínov, horčíka, zinku, mangánu, železa, selénu a vápnika.
Čo poviete, vyskúšate? Ak nemáte doma sušičku, stačí syr usušiť na nízkej teplote v rúre alebo si ho dajte do chladničky, aby viac stuhol, len bude mať viac gumovú konzistenciu.
Ingrediencie
- 1 a 1/3 šálky slnečnicových semienok, namočených vo vode
- 1 a 1/2 celého citróna, vytlačená šťava
- štipka himalájskej soli (pridajte viac soli, ak chcete mať syr slanší)
- 3/4 šálky vody
- 2-3 pl psyllium, na zahustenie
Postup
- Slnečnicové semienka aktivujeme vo vode (to znamená, že ich namočíme do vody na 6-8 hodín).
- Vodu vylejeme a semienka ešte prepláchneme vodou.
- Aktivované semienka rozmixujeme vo výkonnom mixéri s ostatnými ingedienciami (okrem psyllia).
- Do rozmixovanej zmesi nakoniec pridáme psyllium na zahustenie a ďalej ešte pomixujeme.
- Tuhé cesto utlačíme prstami a lyžicou do maličkej formy na pečenie (priemer 12 cm).
- Formu dáme sušiť do sušičky na 42 stupňov na približne 22 hodín.
- Ak nemáte doma sušičku, kľudne postačí, ak syr dáte sušiť do rúry na nízku teplotu alebo ho dáte do chladničky stuhnúť.