Tieto špagety sú rozhodne zdravšie ako klasické špagety z bielej múky. Sú zdravé, plné živín, vitamínov a minerálov, fytochemikálií a enzýmov. Všetky živiny sú zachované, keďže špagety nie sú vôbec tepelne zohrievané. Špagety z uhorky a cukety sú hydratujúce pre telo, takže vám dodajú veľa energie a nezaťažia vaše trávenie ako je to napríklad pri klasickej cestovine. Tu je recept. 😊
Ingrediencie
- 2 uhorky
- 1 cuketa
- hrsť petržlenovej vňati
- 3 pl lahôdkového droždia + 1 pl na posypanie
- 2 pl panenského olivového oleja
- 1 pl konopných semienok
- štipka himalájskej soli
- štipka čierneho korenia
- 1/3 šálky cherry rajčiniek
- sakura výhonky, na ozdobenie
Postup
- Pomocou špiralizéra vytvoríme z cukety a uhoriek špagety.
- Vmiešame do nich lahôdkové droždie, nakrájanú petržlenovú vňať, himalájsku soľ a polejeme ich olivovým olejom.
- Na tanieri ich ešte ozdobíme cherry rajčinkami, posypeme lahôdkovým droždím, konopnými semienkami a čiernym korením.
- Ozdobíme ich výhonkami.
Tento recept na raw špagety je veľmi jednoduchý, takže ak si ho chcete ozvláštniť môžete si na špagety nakrájať ešte krémové avokádo či urobiť si k nim omáčku vytvorenú zo semienok či orechov.