Raw vegan čokoládová tortička

Raw vegan čokoládová tortička

Táto raw vegan čokoládová tortička je mega zdravá, takže vôbec nemusíte mať výčitky, že ju jete. Je plná vitamínov a minerálov, zinku, horčíka, vápnika, železa, mangánu a iných živín vďaka semienkam a orechom, ktoré som v recepte použila. Tu je recept. 🙂 

Ingrediencie

Základ cesta

  • 1 šálka tekvicových semienok (namočené na noc vo vode a potom dehydrované v sušičke)
  • 3 medjool datle (na chvíľu namočené vo vode)

Krém

  • 1 a 1/2 šálky mandlí aktivovaných (namočené vo vo vode na 12 hodín)
  • 6 pl erythritolu alebo stévie (stévie pridajte menej)
  • 2 pl raw kakaa
  • 1 a 3/4 šálky vody
  • 2 pl agaru (morská riasa)

Na ozdobenie

  • kokosové lupienky
  • ríbezle a čučoriedky
  • datle, nakrájané

Postup

  1. Najprv rozmixujeme usušené tekvicové semienka vo výkonnom mixéri. Mixujeme dlhšie, aby tekvicové semienka pustili trochu tuku.
  2. Neskôr pridáme datle a mixujeme ďalej. Konzistencia cesta by mala byť lepivejšia.
  3. Cesto utlapkáme prstami či lyžicou na dne tortovej formy.
  4. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme v mixéri dohladka. Krém vlejeme na cesto a tortičku nakoniec ozdobíme.
  5. Dáme ju do mrazničky na 3 hodiny alebo na celú noc.
  6. Po vybratí z mrazničky necháme tortičku roztopiť pri izbovej teplote.
  7. Môžeme nechať skladovať v chladničke.

Share