Táto raw vegan čokoládová tortička je mega zdravá, takže vôbec nemusíte mať výčitky, že ju jete. Je plná vitamínov a minerálov, zinku, horčíka, vápnika, železa, mangánu a iných živín vďaka semienkam a orechom, ktoré som v recepte použila. Tu je recept. 🙂
Ingrediencie
Základ cesta
- 1 šálka tekvicových semienok (namočené na noc vo vode a potom dehydrované v sušičke)
- 3 medjool datle (na chvíľu namočené vo vode)
Krém
- 1 a 1/2 šálky mandlí aktivovaných (namočené vo vo vode na 12 hodín)
- 6 pl erythritolu alebo stévie (stévie pridajte menej)
- 2 pl raw kakaa
- 1 a 3/4 šálky vody
- 2 pl agaru (morská riasa)
Na ozdobenie
- kokosové lupienky
- ríbezle a čučoriedky
- datle, nakrájané
Postup
- Najprv rozmixujeme usušené tekvicové semienka vo výkonnom mixéri. Mixujeme dlhšie, aby tekvicové semienka pustili trochu tuku.
- Neskôr pridáme datle a mixujeme ďalej. Konzistencia cesta by mala byť lepivejšia.
- Cesto utlapkáme prstami či lyžicou na dne tortovej formy.
- Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme v mixéri dohladka. Krém vlejeme na cesto a tortičku nakoniec ozdobíme.
- Dáme ju do mrazničky na 3 hodiny alebo na celú noc.
- Po vybratí z mrazničky necháme tortičku roztopiť pri izbovej teplote.
- Môžeme nechať skladovať v chladničke.