Hľadáte zdravú alternatívu tradičného falafelu? Vyskúšajte túto stredomorskú lahôdku a pridajte si tento recept do vášho vegánskeho jedálnička. Nechajte sa uniesť surovým vegánskym falafelom! Užite si bez výčitiek raw vegan falafel vyrobený z prírodných surovín.
Vychutnajte si bezlepkovú a chutnú alternatívu klasického falafelu. Navyše je veľmi zdravý pre telo, pretože obsahuje omega-3 a 6 mastné kyseliny, minerály ako zinok, mangán a horčík.
Tu je recept.
Ingrediencie
- 1/2 karfiolu
- 2 šálky vlašských orechov, namočené vo vode
- 2-3 pl mletej rasce
- 1 čl oregana
- 1 čl mletej sladkej papriky
- 2 čl cibuľového prášku
- 1 a 1/2 šálky petržlenovej vňate, nadrobno nakrájanej
- 1 veľká paradajka, nadrobno nakrájaná
- 1-2 veľké červené cibule, nadrobno nakrájané
- 1 čl himalájskej soli
Postup
- Vlašské orechy necháme cez noc namočené vo vode. Na druhý deň vodu scedíme.
- Vo výkonnom mixéri rozmixujeme aktivované vlašské orechy.
- Potom do mixéra pridáme ružičky karfiolu, všetko korenie a soľ.
- Mixujeme do hladkého cesta.
- Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, nakrájanú červenú cibuľu a paradajku a ešte chvíľku mixujeme.
- Z cesta vytvarujeme guľky.
- Dáme ich do sušičky sušiť na 43 stupňov na pár hodín. Doba sušenia závisí od toho či chcete mať falafel vláčnejší alebo viac chrumkavý.