Fettuccine alfredo v nevarenej verzii? Žiadny problém.
Na prípravu budete potrebovať uhorku, ktorú som si pomocou škrabky na zemiaky ušúpala na tenké plátky. Ďalej morskú riasu arame a na prípravu omáčky použijete kešu orechy.
Toto jedlo je zdravé a výživné, pretože v morských riasach nájdete veľa minerálov. Na vitariánskej strave môžete klasické cestoviny nahradiť uhorkou, cuketou alebo kelpovými rezancami či inou morskou zeleninou.
Ingrediencie
- 1 uhorka (pomocou škrabky na zemiaky nakrájaná na tenké plátky) + trošku keltskej soli pridať, aby uhorka zmäkla
- 1-2 šálky arame riasy
Kešu omáčka
- 3/4 šálky kešu orechov (namočených na 6 hodín vo vode)
- 1/3 šálky vody
- 2-3 pl jablčného octu
- 1/2 čl keltskej soli
- 2 čl cibuľového korenia
- 1 strúčik cesnaku
Postup
- Uhorku ošúpeme pomocou škrabky na zemiaky na tenké plátky.
- Osolíme ju keltskou soľou, aby zmäkla.
- Sušené arame riasy necháme namočené vo vode, aby zmäkli. Vodu z rias vylejeme.
- Uhorku spolu s riasami zamiešame dokopy.
- Všetky ingrediencie na kešu omáčku rozmixujeme do hladkej konzistencie.
- Pridáme kešu omáčku a všetko premiešame.
- Môžeme servírovať na tanier.