Fettuccine Alfredo raw vegan

Fettuccine alfredo raw vegan

Fettuccine alfredo v nevarenej verzii? Žiadny problém.

Na prípravu budete potrebovať uhorku, ktorú som si  pomocou škrabky na zemiaky ušúpala na tenké plátky. Ďalej morskú riasu arame a na prípravu omáčky použijete kešu orechy.

Toto jedlo je zdravé a výživné, pretože v morských riasach nájdete veľa minerálov. Na vitariánskej strave môžete klasické cestoviny nahradiť uhorkou, cuketou alebo kelpovými rezancami či inou morskou zeleninou. 

Ingrediencie

  • 1 uhorka (pomocou škrabky na zemiaky nakrájaná na tenké plátky) + trošku keltskej soli pridať, aby uhorka zmäkla
  • 1-2 šálky arame riasy

Kešu omáčka

  • 3/4 šálky kešu orechov (namočených na 6 hodín vo vode)
  • 1/3 šálky vody
  • 2-3 pl jablčného octu
  • 1/2 čl keltskej soli
  • 2 čl cibuľového korenia
  • 1 strúčik cesnaku

Postup

  1. Uhorku ošúpeme pomocou škrabky na zemiaky na tenké plátky.
  2. Osolíme ju keltskou soľou, aby zmäkla.
  3. Sušené arame riasy necháme namočené vo vode, aby zmäkli. Vodu z rias vylejeme.
  4. Uhorku spolu s riasami zamiešame dokopy.
  5. Všetky ingrediencie na kešu omáčku rozmixujeme do hladkej konzistencie.
  6. Pridáme kešu omáčku a všetko premiešame.
  7. Môžeme servírovať na tanier. 
Share