Stredomorský cestovinový šalát

Stredomorský cestovinový šalát

V týchto teplých letných dňoch si pripravte tento jednoduchý stredomorský cestovinový šalát, ktorý nielenže zasýti, ale zároveň je ľahký, svieži a hlavne zdravý.

Stredomorská kuchyňa sa dá pripraviť na milión spôsobov, preto si môžete zeleninu pozmeniť podľa seba, prípadne nahradiť fazuľu inou vašou obľúbenou strukovinou. Nešetrite ani olivovým olejom, ktorý je veľmi zdravý pre funkciu mozgu a srdca.

Ingrediencie

  • 1 až 1 a 1/2 šálky cherry rajčín
  • 1/2 cukety, nadrobno nakrájanej
  • 2 šálky rukoly
  • 1 šálka zelených olív
  • 3/4 šálky surovej červenej fazule, uvarenej vo vode
  • 1 červená cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 250 g farfalle cestovín, akýchkoľvek podľa vášho výberu
  • 1x biele tofu, na vrch posypané

Zálievka na šalát

  • 4 pl jablčného octu (dá sa nahradiť citrónovou šťavou)
  • 6 pl panenského olivového oleja
  • 2-3 strúčiky cesnaku, pretlačeného
  • 2 pl korenia na grécky šalát
  • 2 pl sójovej omáčky, bez lepku
  • himalájska soľ podľa potreby

Postup

  1. Všetku zeleninu si nakrájame.
  2. Červenú fazuľu uvaríme v osolenej vode do zmäknutia.
  3. Takisto si uvaríme aj cestoviny.
  4. Všetky ingrediencie spolu spojíme a premiešame.
  5. Šalát zalejeme zálievkou. Ak bude treba do šalátu si pridajte viac octu či viac olivového oleja.
  6. Posoľte himalájskou soľou, ak sa vám bude zdať šalát málo slaný.
  7. Nakoniec šalát posypte rozdrobeným bielym tofu.

Share