Ingrediencie
300-400 g guľatozrnnej ryže
3x údené tofu
1/2 pl bazalkových semienok (môžeme použiť aj sezamové)
Sladko-kyslá omáčka
2 malé citróny (šťava z nich)
3-4 pl javorového sirupu alebo agáve (či iné tukuté sladidlo)
1 čl himalájskej soli
1 čl cesnakového prášku
2 čl mletej sladkej papriky
1/2 čl chilli vločiek
1/4 čl čierneho korenia
2 kopcovité pl zemiakového škrobu
2/3 šálky vody
Postup
- Uvaríme si ryžu v osolenej vode.
- Všetky suroviny na sladko-kyslú omáčku si zmiešame v miske.
- Omáčku poriadne premiešame, aby v nej neostali hrudky po zemiakovom škrobe.
- Omáčku vlejeme do hrnca a varíme, kým omáčka vďaka škrobu nezhustne. Do hrnca pridáme nakrájané tofu a bazalkové semienka. Premiešame.
- Podávame k ryži.
Ak po zhustnutí budú v omáčke hrudky, buď ich pomocou metličky poriadne premiešame alebo omáčku rozmixujeme v mixéri.