Mrkvové a uhorkové sushi

Ingrediencie

Príprava ryže

  • 400 g sushi ryže
  • 550 g vody

Zálievka

  • 80 ml ryžového octu
  • 1/2 lyžice soli
  • 1 lyžica trstinového cukru

Sushi

  • nori riasy
  • uhorka a mrkva nakrájaná na tenké plátky

Postup

  1. Dáme variť ryžu na cca 25 minút. ⠀
  2. Všetky ingrediencie na zálievku spolu zamiešame, aby sa soľ aj cukor dobre rozpustili v octe.
  3. Zeleninu si nakrájame na tenké plátky.
  4. Ryžu necháme vychladnúť a do takmer vychladnutej ryže vlejeme zálievku.
  5. Naberieme si za hrsť ryže a rozložíme ju po nori riase.
  6. Do stredu pridáme uhorku alebo mrkvu a stočíme a pokrájame na maki.
Share