Tento vegan tuniakový sendvič je samozrejme bez živočíšnych produktov, čisto z rastlinných surovín. Ak nechcete jesť pečivo, odporúčam si doma pripraviť semienkový chlebík. A tuniakovú zmes si môžete naplniť rovno do neho. Recept na semienkový chlebík mám aj tu na stránke alebo v jednom z mojich e-bookov (Vegánsky týždenník). Tu je teda recept. 🙂
Ingrediencie
- chrumkavý chlieb alebo senvič (opečený na panvici pre jeho chrumkavú chuť)
- 2 plechovky cícera
- 1 stonka zelera
- 1 a 1/2 šálky kukurice (300 g)
- 1 biele tofu + 1/2 šálky vody = tofu omáčka
- 1 pl jablčného octu
- 3 čl himalájskej soli
- 1/2 čl čierneho korenia
- 1/2 červenej cibule
- 1/3 šálky tekvicových semienok (nadrobno nasekaných)
- 2 pl konopných semienok
Postup
- Do misky pridáme 1 plechovku cícera (bez vody).
- Kukuricu, nadrobno nakrájaný zeler, nadrobno nakrájanú cibuľu, nakrájané tekvicové semienka, konopné semienka, himalájsku soľ a čierne korenie a ešte jablčný ocot.
- Medzitým si rozmixujeme tofu s vodou.
- Tofu omáčku vlejeme do misky.
- Všetko premiešame.
- 2. plechovku cíceru popučíme vidličkou a pridáme do zmesi.
- Premiešame.
- Sendviče opečieme na panvici a naplníme ich tuniakovou zmesou.